MESURES CONTRA LA COVID-19

Diumenge cau el toc de queda: quines restriccions es mantenen i quines no?

  • Des de finals d'octubre hem hagut de ser a casa a les 22h de la nit
  • Diumenge a les 00h acaba el toc de queda i amb la fi de l’estat d’alarma s’extingiran automàticament les restriccions més importants de la pandèmia.

2021-05-07T20:33:39+01:00 07/05/2021|

Les restriccions que cauen són la prohibició de mobilitat nocturna de 22.00 a 6.00 i el tancament perimetral de Catalunya. Si les dades epidemiològiques empitjoressin, el Govern català es plantejaria recuperar-les, però necessitaria l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Precisament, el TSJC ha hagut de ratificar la prohibició de reunions de més de 6 persones i les restriccions d’aforament al 50% en llocs de culte continuaran. Com que afecta drets fonamentals, necessitava l’aval del màxim òrgan judicial de Catalunya.

La restauració podrà tornar a servir sopars

Una de les novetats principals a partir de diumenge és que la restauració podrà fer horari ininterromput de dos quarts de vuit del matí a onze de la nit, tant a l’interior com a l’exterior i, per tant, bars i restaurants podran tornar a oferir sopars. L’aforament serà del 30%, igual que al comerç, que també podrà allargar horari fins les deu de la nit. Es manté, però, el tancament de l’oci nocturn.

També s’allargaran fins a les onze de la nit les activitats culturals, és a dir, teatres, cinemes i sales de concerts, i les esportives, com els gimnasos i entrenaments en clubs esportius.

Els equipaments cívics que fan activitats presencials per a gent gran poden augmentar l’aforament de les sis persones actuals fins al 50% de la capacitat sala si compleixen unes condicions de ventilació òptimes.

S’autoritza la reobertura de parcs d’atraccions i de fires, amb el 30% d’aforament.

Es mantenen també les mesures de protecció bàsiques a l’espai públic, com l’ús obligatori de la mascareta i la distància de seguretat d’1,5 metres.

Es podrà viatjar?

A partir de diumenge, es podrà viatjar per tot l’Estat, si no és que alguna comunitat autònoma decreta un tancament perimetral propi amb l’aval de la justícia. Les sortides poden ser amb gent de diversos grups bombolla.

Pel que fa als viatges a l’estranger també se’n podran fer, com fins ara, però només als països que tinguin les fronteres obertes amb Espanya.

X