El Halley

2021-05-07T11:36:13+01:00 07/05/2021|

L’any 1986, la visita del cometa Halley va cridar l’atenció dels aficionats a l’astronomia… El cicle d’aproximació al nostre planeta és d’uns 76 anys de promig, o sigui que segurament un cop a la vida molts aficionats tenen, tenim, l’oportunitat de veure’l… Aquesta darrera vegada se’ns va presentar d’una forma molt nuvolosa i els que esperàvem una mena d’estrella d’orient vam quedar amb un pam de nas… El “Grup d’Astronomia 3” de Calella va organitzar, pel 3 de maig d’aquell any, una festa/trobada al Pati de l’Ós per observar-lo… S’hi va aplegar força gent carregada amb senzills telescopis i “llargavistes”… No vam veure gaire gran cosa, però els afortunats que esperàvem la seva arribada, acudíem a la cita…

Aquell any doncs, (l’escrit és del 2019), celebràvem el 33è aniversari de la trobada d’aficionats per observar la darrera visita del cometa…

I ara fins el 2062, si encara queda alguna cosa d’aquest planeta…

Colo, Maig-2019

X