L’Aldi més arqueològic

2021-05-11T11:45:33+01:0011/05/2021|

Molt es parla últimament sobre l’impacte negatiu que tindrà la construcció i l’obertura del nou Aldi en les ruïnes romanes i en el comerç local calellenc. Però la realitat és diferent de l’esgrimida per alguns partits polítics.

Per una banda tenim les ruïnes romanes; unes ruïnes sorprenents que amb tota seguretat aportaran un gran valor afegit a la nostra ciutat, unes ruïnes que ens ajudaran a comprendre més els orígens de Calella i atrauran molts visitants. I precisament hem de donar gràcies a l’Aldi i a la seva prospecció arqueològica per haver fet accessibles aquestes ruïnes, ja que d’altra manera, el més probable és que aquestes mai haguessin vist la llum del sol. I ja no és només la visibilitat que tindran aquestes ruïnes, sinó que l’Aldi també ha garantit la seva museïtzació, de manera que estaran protegides de les adversitats meteorològiques i dels incivismes en un espai tancat i preparat per a donar a conèixer aquestes ruïnes romanes de Calella. Això mai hauria estat possible sense l’aportació i el compromís de l’empresa Aldi.

I, per altra banda, tenim el comerç local. Molts partits polítics intenten agitar la por col·lectiva davant d’un possible perjudici directe per als comerciants locals calellencs. Però la trista realitat és que el nostre comerç local no necessita de l’Aldi per entrar en declivi, ja que els factors d’aquest són independents d’aquest nou supermercat. La millor prova d’això és que qui volia comprar barat, ja ho podia fer a altres supermercats presents des de fa anys a la nostra ciutat, o bé podien desplaçar-se a l’Aldi de la veïna Pineda de Mar. Per tant, amb Aldi o sense, els comerciants de Calella ja ho tenen molt difícil de per si; tant en el sector alimentari, amb uns preus cada cop més difícils amb els que competir, com en el sector tèxtil, amb una Calella on els comerços reputats i de gran valor afegit estan sent substituïts per comerços de regals i souvenirs idèntics entre si i amb molt poc valor afegit. Tanmateix, amb l’arribada de l’Aldi a Calella, com a mínim els calellencs i calellenques tindran més a prop seu una nova gamma de productes a preus assequibles, cosa que pot coexistir amb el comerç local calellenc, el qual compta amb uns valors afegits de qualitat i proximitat que són valorats per molts consumidors i que no es troben als grans supermercats. A més a més, tampoc podem obviar les desenes de nous llocs de treball que crearà l’Aldi a Calella.

D’aquesta manera, veiem com la construcció de l’Aldi realment no genera els perjudicis que tots els partits de l’oposició (excepte Ciutadans) esgrimeixen, i que la realitat és que l’Aldi ens aportarà més beneficis que perjudicis, cosa que justifica (des d’un punt de vista polític) la seva arribada a Calella.

Comparteix el contingut!

Go to Top