Poblenou acull una formació antiterrorista per policies

  • La formació es va realitzar a una nau del polígon de Poblenou
2021-05-17T12:56:42+01:0017/05/2021|

Una nau del polígon de Poblenou va ser el punt de trobada de policies d’arreu de l’Estat. 136 agents de diverses policies locals, Mossos d’Esquadra, Ertzaintza, Policia Nacional, Guàrdia Civil i exèrcit van participar en una formació per conèixer els procediments d’actuació en cas d’un hipotètic atac terrorista a diferents espais, com un local comercial, oficines assaltades o atacs al carrer. També van comptar amb les unitats canines. De la nostra zona hi va participar la Policia Local de Pineda.

La formació en procediments policials (FPP) va estar organitzada pel Sindicat Unificat de Policia (SUP) i es va realitzar aquest divendres durant 12 hores. Els policies van compartir coneixements bàsics per poder actuar contra actes terroristes.

També van participar en un programa que els preparava per establir un nucli de seguretat en un espai atacat per activistes armats, evacuar civils de forma segura del lloc d’atac, realitzar una intervenció sanitària i, inclús, abatre un terrorista. Durant el curs, van treballar amb gossos ensinistrats per localitzar des de petites quantitats de droga fins a explosius, armes i bitllets falsificats.

Des del SUP han destacat la necessitat de formació contínua pels professionals de la seguretat. Poblenou ja havia sigut, anteriorment, lloc de formació d’agents policials.

Comparteix el contingut!

Go to Top