OPERACIÓ BRUNA

La Bruna ha estat desallotjada sense incidents

  • Operatiu conjunt de Policia Nacional i Mossos d'Esquadra amb el suport de la Policia Local
2021-05-23T16:53:45+01:0021/05/2021|

La Bruna ha estat desallotjada. Un ampli dispositiu policial format per Mossos d’Esquadra, amb el suport de la Policia Local, han entrat a l’edifici i han desnonat a tots els residents per un decret d’alcaldia que ha arribat ja cap al migdia. L’alcaldessa ha signat el decret després que tècnics municipals entressin a l’edifici a avaluar si hi havia algun perill i comprovar si havia de ser desallotjat.

Els motius que ha al·legat en el decret són el risc alt d’incendi, insalubritat, salut pública i no complir les condicions d’habitabilitat. El punt d’inflexió han estat els incendis que s’han produït aquesta setmana.

Els inquilins, que han col·laborat en tot moment amb la policia, han tingut només 10 minuts per treure les seves pertinences. Lamenten que encara tenen objectes personals a l’interior de les habitacions de l’hostal i que no se’ls ha deixat tornar a l’edifici per recuperar-les.

Han estat desallotjades 18 persones. D’aquestes, 5 han estat detingudes per la Policia Nacional per no complir la llei d’estrangeria i una persona va ser detinguda ahir a la nit per la Policia Local per temptativa d’homicidi dolós, segons ha explicat el mateix inspector. Aquest últim detingut era un jove de Canet de Mar que amenaçava als residents de La Bruna amb cremar l’edifici amb ells a dins. Gràcies a la col·laboració dels inquilins amb la Policia Local, se’l va poder detenir. No s’ha detectat cap menor a l’interior.

Els residents que no tenien problemes de papers ni antecedents s’han quedat als voltants buscant alguna solució momentània. L’Associació de Veïns Calella Centre està en contacte amb els inquilins i està intentant donar resposta als més vulnerables. Segons l’alcaldessa, només una persona de l’interior de l’edifici ha demanat ajuda i se li ha buscat una solució. CALELLA COMUNICACIÓ ha estat testimoni de quatre casos que han demanat a serveis socials algun lloc on dormir i no tenien una resposta favorable per no estar empadronats a Calella. Tampoc han tingut la possibilitat de passar aquest cap de setmana sota tutela de l’administració a l’espera d’arribar fins allà on estan empadronats.

Entre els residents desnonats hi ha parelles de 18 anys, joves en la vintena i gent de mitjana edat. La persona més gran té 58 anys. Tots comparteixen que no tenen cap lloc on viure.

El propietari de l’immoble té previst tapiar les primeres plantes de l’edifici i els accessos per evitar que puguin tornar a entrar els residents. També col·locaran alarma.

Comparteix el contingut!

Go to Top