L’Aplec se’ns fa gran… vell???…

2021-06-04T14:56:32+01:00 04/06/2021|

Baixant del Pati de l’Ós, vaig coincidir amb una parella més jove (rondant la cinquantena) i comentàvem l’edat mitjana dels assistents a l’Aplec… Una mitjana molt alta!… Reflexió: L’Aplec s’ha anat fent gran (llegiu vell) perquè la majoria dels assistents actuals deuen ser els mateixos que també el feren GRAN als anys 60-70… Aquells anys que a la gent li costava trobar espais col·lectius de reunió per manifestar-se… Quant el nostre era potser l’únic aplec reivindicatiu de Catalunya… Quan venien trens especials de sardanistes i autobusos de “grisos” pel que pogués passar… L’Aplec era llavors la vàlvula d’escapament de la pre-democràcia… Era quelcom més que una reunió “folklòrica” de balladors de sardanes, era una emoció de País… Els que encara queden dels que ens visitaven aquells anys, són, segurament, els que encara avui dia venen a ballar sardanes o potser a recordar i retre homenatge al que representava aquest nostre Aplec Pairal de Catalunya… Quan la gent s’apropa als cent anys no gosaríem pas dir que encara són joves, és una edat de vellesa… L’aplec aquest any (2019) n’ha fet 92 i si hi ha hagut alguna feblesa, de ben segur que ha estat relacionada amb aquesta edat… Canvien els conceptes i les opcions… El futur s’ha fet present… Les noves tecnologies ens han permès veure i escoltar tot l’Aplec en directe (Ràdio Calella Televisió), i si els mòbils tinguessin una aplicació per assistir a l’Aplec i ballar sardanes, ompliríem (virtualment és clar) tot el Pati de l’Ós i el Parc Dalmau de propina…

El punt positiu és que a l’Agrupació Sardanista, entitat que l’organitza, els canvis a la junta directiva els han assolit gent jove i amb empenta, i això no ho pot dir gairebé cap altra entitat… Felicitats!

Colo, Juny-2019

X