El primer Aplec Pairal de Catalunya amb mascareta

  • L'Aplec acaba amb el “Record de Calella” sota la pluja

  • La mascareta va ser el complement obligatori de l'Aplec
2021-06-07T10:05:53+01:00 07/06/2021|

El Pati de l’Ós va reunir ahir el primer Aplec sardanista després de la pandèmia en el que destacava la mascareta que tant balladors com espectadors havien de portar posada.

Era el fet que recordava que la COVID-19 encara segueix entre nosaltres, a més d’unes rotllanes més petites on només es podien donar les mans la gent que formava part del grup bombolla. La sardana, una dansa que es caracteritza per ser inclusiva i sociable, va haver de restringir-se.

Les mesures de seguretat eren imprescindibles en el primer acte celebrat a Calella en el que es permetia el ball.

Malgrat el sol es combinava amb els núvols durant tot el cap de setmana, permetent que l’Aplec se celebrés amb normalitat, el final va estar accidentat. La sardana més esperada, el “Record de Calella”, va sonar sota la pluja i de forma escurçada, només dues tirades de curts i dues de llargs. Un final passat per aigua però on no va faltar la sardana per excel·lència de l’Aplec calellenc, l’Aplec Pairal de Catalunya.

L’any passat, en plena pandèmia, l’Aplec tal com es coneix es va haver de suspendre i substituir per un en format virtual, a través de les xarxes socials de l’Agrupació Sardanista de Calella. La cita sardanista s’anul·lava per segon cop a la història, la primera vegada va ser per la Guerra Civil.

X