Buscant l’èxit en els estudis

  • Helena Rodrigo, de l'Escola Pia, i Laura i Albert, del Freta. (Fotos: Escola Pia i Freta)
2021-06-11T11:26:35+01:00 11/06/2021|

Quan als estudiants els agrada una matèria, normalment tenen més facilitat per aprendre-la i la gaudeixen més. Pot ser una assignatura de lletres, de ciències, de qualsevol camp. Alguns, fins i tot, poden arribar a competir en aquest àmbit.

A l’Helena Rodrigo, una alumne de 1r de Batxillerat de l’Escola Pia, li apassiona la ciència, fins al punt que ha guanyat una estada a un programa internacional anomenat Barcelona International Youth Science Challenge. L’objectiu d’aquest campus, que se celebra del 5 al 16 de juliol a Barcelona, té l’objectiu d’estimular el seu talent científic i aconseguir que segueixin aquest camí fent carreres del camp de la ciència. Hi participen 132 estudiants d’entre 16 i 18 anys de tot el món.

L’Helena va superar tot un seguit de proves per poder participar-hi, també l’entrevista en anglès. Investigarà sobre tècniques de reaccions químiques juntament amb altres joves estudiants. També assistirà a conferències i debats amb científics internacionals i visitaran centres de recerca.

La Laura i l’Albert són dos alumnes de Batxillerat de l’escola Freta que han participat a l’Olimpíada d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra en la seva fase local. A més, un d’ells, l’Albert, ha estat finalista per la fase estatal que se celebra del 21 al 23 de juny a la Universitat d’Alcalà.

També hi ha espai per l’alumnat de primària. Dues estudiants més de l’Escola Pia són finalistes al premi de narrativa escolar de la Fundació Sambori. Es tracta de la Laia Escrihuela i la Neus Martí.

A l’institut Euclides, situat a Poblenou però ben a tocar de Calella, un treball d’uns alumnes de Batxillerat ha estat doblement premiat. D’una banda, pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i, de l’altre, per la Fundació Carulla amb el Premi Baldiri Experiències. El treball, que porta per títol “Qüestions audiovisuals”, tracta com la vivència de la pandèmia ens ha fet replantejar qüestions que tenen a veure amb les emocions, el pas del temps, el bé i el mal i l’art.

X