Cita literària amb els Jocs Florals al Parc Dalmau

2021-06-13T19:53:51+01:0013/06/2021|

Avui s’han celebrat els 39ns Jocs Florals de Calella, una de les tradicions literàries de Calella més antigues. De fet, els primers van tenir lloc fa més de 110 anys: al 1908. S’ha repetit l’escenari de l’any passat, la zona del brollador del Parc Dalmau, a l’aire lliure, per tal que hi pogués assistir el públic.

Diverses generacions han participat al certamen literari calellenc, que ha aplegat centenars d’obres. La passió per l’escriptura no entén d’edats: la premiada més gran té 96 anys, mentre que la més petita té 9 anys.

Té tres premis principals, comuns a tots els Jocs Florals, i sis de collita pròpia calellenca. La Flor natural al millor poema que canta a l’amor se l’ha endut Fe Ferré i Ferraté per “Diàlegs sense pentagrama”, l’Englantina al millor poema que enalteix la terra ha estat per Joan Armengol i Puig amb “El solc de les petjades” i la Viola al millor poema que alaba els valors espirituals i ètics l’ha aconseguit Montserrat Bastons i Garcia per “Feliç”.

La competició de poesia calellenca també té sis guardons propis. El premi Maria Cardona, que enguany tenia com a tema les orenetes, ha estat pel poema precisament titulat “Les orenetes”, de Maria Teresa Reyner i Romaguera. El premi Concepció Organ pel poema que tracta sobre la gratitud se l’ha endut Imma Fuster i Tubella per “Temps de porcellana”. El millor text dedicat a l’art d’escriure, dotat amb el premi Francesc Castells, ha estat per Isabel Oliva i Prat. El premi Francesc Grau ha guardonat la millor prosa poètica de tema lliure, que ha recaigut en Roser Díaz i Martín per “Les teves mans”.

Els Jocs Florals calellencs també guardonen als autors més joves, als que li dedica dos premis: La Llopa, que se l’ha endut Ainhoa Rubíes i Gómez per “Tristesa i alegria”, i el premi Germanes Saula, que ha estat per Etna Miró i Escobar amb “Pluja de petxines”.

Com és habitual, els representants del pubillatge han estat presents a l’acte, on la pubilla, Geni Smethurst, ha actuat com a “Reina de la festa”. També hi ha participat la contacontes Sílvia Serra explicant la història de “Frederick”, de Leo Lionni, el conte del ratolí que volia ser poeta.

En la gala literària s’ha concedit el títol de Mestre en Gai Saber a Jaume Invernon i Forn. Tot i que la poesia ha estat la protagonista, també hi ha hagut lloc per la música i la dansa, amb una interpretació d'”El cant dels ocells”.

Comparteix el contingut!

Go to Top