Una vintena d’estudiants de Pineda de Mar estan confinats a Mallorca

  • Un grup de 22 nois i noies pinedencs que han anat de viatge de final de curs a Mallorca porten quatre dies confinats als apartaments on s'allotjaven i sense poder gaudir de les vacances perquè un dels joves va donar positiu de COVID-19. Es queixen que no reben prou menjar i que no saben si podran tornar a casa demà dimecres dia 30, quan està previst que surti el seu vaixell de tornada.

2021-06-30T05:03:12+01:0029/06/2021|

Una vintena d’estudiants de Pineda de Mar, la majoria de l’institut Joan Coromines, forma part dels més de 268 joves confinats a Mallorca en el viatge de final de curs que es va truncar en el moment que les autoritats sanitàries van constatar que un dels joves pinedencs va donar positiu de COVID-19 en una de les proves que van realitzar. Es tracta d’un viatge que van iniciar l’endemà de Sant Joan, gestionats per l’empresa igualadina Finalia, que gestiona el producte Mallorca Island Festival, un viatge dedicat a estudiants de finals de curs de tot l’Estat que fan sense professors, sinó contractat directament pels alumnes.

Els joves, d’entre 17 i 19 anys, van apuntar-se per guadir de l’experiència: farien excursions amb caiac, paddlesurf, festes… Tot allò que uns joves de 18 anys ja els havien promès d’unes vacances. “Els primers dies vam aprofitar i vam fer moltes coses”, confirma en Kevin Kaudasch, un dels joves que ha viatjat a Mallorca i vinculat a Calella a través del Club de Bàsquet Calella. Van estar dos dies fent activitats i després els van obligar a confinar-se a l’hotel fins avui.

Tot es va tòrcer quan una de les proves PCR que un dels estudiants es va realitzar el mateix dia de sortida va sortir positiva de COVID-19. Tot el grup s’havia fet tests d’antígens per poder viatjar, però un dels joves va haver de repetir-lo fins a tres vegades perquè el primer va sortir positiu. Per contrastar, el jove es va realitzar dues proves d’antígens més que van donar negatiu, fet que el va permetre embarcar. Per precaució, també es va fer una PCR, el resultat del qual va arribar dos dies després, un cop ja estaven a Mallorca.

Un cop es va saber que el jove era positiu de COVID-19 a través de PCR, les autoritats sanitàries illenques van confinar tot el grup de Pineda, a més d’un altre de grup de Tossa de Mar que havia viatjat amb ells al mateix autobús i al vaixell. Porten ja quatre dies confinats, tancats a l’apartament Bellevue Club del port d’Alcúdia. Dormen en habitacions de dues, tres i quatre persones. “Ens passem el dia amb el mòbil o mirant la tele, però van trigar a portar-nos el comandament a distància. També prenem el sol al balcó”, explica en Kevin. El jove positiu està en un hotel medicalitzat.

Marina i Txetxu, dos dels joves pinedencs confinats a Mallorca

El viatge, contractat a a través de Mallorca Island Festival, constava de pensió completa i excursions, un viatge que pujava a uns 500 euros. Han promès als joves retornar-los els diners de les excursions que no han pogut realitzar. Però el menjar que els donen no els arriba a atipar: “nosaltres només som dos a l’habitació i ens quedem amb gana”, comenta en Txetxu Armijo, un altre jove de Pineda confinat. “A la meva habitació som 4 i ens porten la mateixa bossa que pels que són dos. Vam demanar menjar a domicili, però va tenir molts problemes per portar-nos-el”, lamenta en Kevin.

Membres de l’staff i de seguretat de l’agència que ha organitzat el viatge vigilen que els joves no surtin de les seves habitacions. No tenen policies com sí està passant en altres grups de joves confinats a Palma.

Els pares dels joves pinedencs estan preocupats pels seus fills. Parlen amb ells per WhatsApp i per telèfon. També estan en contacte amb l’empresa organitzadora del viatge, de la que denuncien que no estan atenent els seus fills correctament. Els pares es queixen que l’empresa organitzadora de la sortida de final de curs no va advertir a la Conselleria de Salut de les Illes Balears que hi havia un jove que havia donat positiu de COVID-19 i que van confinar el grup sense donar-los explicacions. De fet, alguns pares s’estan plantejant denunciar a l’empresa. Una dels retrets principals dels pares és el menjar que estan donant als seus fills.

La incògnita per la vintena de joves confinats és què passarà demà dimecres 30 de juny, dia en el que han de fer el trajecte de tornada. Està previst que el seu vaixell surti a la 1 del migdia d’Alcúdia cap a Barcelona, però no tenen esperances de poder pujar-hi. “No ens diuen què passarà”, lamenta en Txetxu. Aquest matí de dimarts els han realitzat un test d’antígens i una PCR a tot el grup.

Per la seva banda, l’empresa organitzadora, en una reunió virtual que ha fet amb els pares, diu que és la Conselleria de Sanitat de les Illes Balears la que obliga a mantenir els joves confinats als apartaments i no saben si podran tornar demà en vaixell.

L’apartament Bellevue Club  d’Alcúdia on estan confinats els joves és just davant del port.

El confinament forçós dels estudiants està ara en mans d’un jutjat de Palma. La Fiscalia de les Balears s’ha oposat a que el jutjat ratifiqui la resolució del govern en la que va ordenar el confinament dels estudiants provinents de diferents llocs de la Península Ibèrica. Pel moment, però, els joves pinedencs temen perdre el seu vaixell que els hauria de portar demà a casa.

Comparteix el contingut!

Go to Top