La falta de maquinistes per la pandèmia provoca retards a la línia R1 de Rodalies

Creuament de línies a l'entrada del'estació de Calella

  • Des de Sant Joan s’han doblat les baixes mèdiques dels maquinistes per donar positiu o per ser contactes estrets.

2021-06-30T17:24:44+01:0030/06/2021|

El servei ferroviari de Rodalies està patint alteracions a diverses línies, entre elles la R1, que circula per la costa del Maresme. Els retards han arribat a superar la mitja hora, tot i que la major part del dia han anat amb 15 minuts de demora.

El motiu és la quantitat de baixes mèdiques que han sol·licitat els maquinistes per patir la COVID-19 o per haver de complir quarantena per ser contactes estrets, fet que ha suposat un daltabaix al servei.

El repunt de casos de coronavirus es va començar a notar a partir de Sant Joan, des d’aleshores el nombre de baixes de maquinistes s’han doblat. Des de Renfe atribueixen l’augment de positius al fet que durant els últims anys s’ha renovat la plantilla i això fa que molts dels seus maquinistes siguin joves i encara no estiguin vacunats.

En l’última setmana s’havia pogut superar aquest entrebanc, però el nombre de baixes entre les files de Renfe ha provocat alteracions al servei des d’aquest matí. L’operadora ferroviària treballa ara per trobar una solució a la situació, similar a la que es va viure el passat mes de desembre també per l’augment de casos positius entre la plantilla de maquinistes.

Comparteix el contingut!

Go to Top