S’obre la vacunació a tots els majors de 16 anys a partir d’avui

Les vacunes les preparen manualment les infermeres del CAP de Calella

2021-06-30T12:16:22+01:0030/06/2021|

L’augment de contagis entre els joves ha fet que Salut obri ja la vacunació a totes les persones majors de 16 anys. Avui mateix podran demanar hora per vacunar-se, tot i que el més probable és que les cites pels pròxims dies estiguin completes i hagin d’esperar a la setmana que ve per trobar un forat. Aquest mateix dilluns s’havia obert la franja de 30 a 34 anys, però Salut ha fet un pas endavant obrint de cop el tram de 16 a 29 anys.

Fins ara, la vacunació s’havia anat obrint per trams de 5 anys, però l’elevat nombre de contagis ha portat a Salut a prendre aquesta decisió. Els nous contagis s’estan produint, majoritàriament, entre la població no vacunada, és a dir, els menors de 30 anys. Només aquest dimecres, s’han registrat 3.500 nous casos.

A més, el departament té en compte que la variant delta del coronavirus és fins a un 60% més infecciosa que la britànica. S’espera que la setmana que ve la variant delta sigui la majoritària a Catalunya.

Salut també ha decidit avançar a les vuit setmanes la segona dosi d’AstraZeneca a les persones de 60 a 69 anys, mentre que fins ara es posava a les 10 setmanes, amb l’objectiu de protegir-les com més aviat millor.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha fet una crida a les persones de 40 a 49 anys que no estan vacunades perquè demanin cita, ja que és un grup que també té risc.

Comparteix el contingut!

Go to Top