Els mestres

2021-07-09T12:21:52+01:00 09/07/2021|

Tots hem tingut mestres a la nostra vida… La paraula “mestre”, però, té diferents significats… A quina persona podem considerar mestre… És evident que podem dirigir-nos amb aquesta definició a les persones de qui hem après alguna cosa… És habitual fer-ho referint-nos als músics i compositors (mestre Pau Casals), als artistes, als poetes (Mestre en Gai Saber), fins i tot els aficionats a la tauromàquia anomenen “maestros” als toreros… Tinc a casa algunes fotografies obsequiades i dedicades per companys d’afició on també hi puc llegir allò de “… al meu amic i mestre…”, i penso: jo sóc un mestre?… I torno a pensar, qui mereix aquest qualificatiu?… Diria que el mereix tothom que sap influenciar, que sap encendre aquell llumí misteriós que engega l’energia oculta de les persones i sap despertar als demés, en el moment oportú, la vocació cap a una feina, art o ofici… Tots els que tenen aquesta facultat són els veritables MESTRES…

Jo de “MESTRES” de la meva afició a la fotografia en puc parlar de tres: Eugeni Forcano (personalitat fotogràfica); Rosario Martínez Rochina (crítica teòrica de fotografia) i José de la Higuera Sanz (analista i intèrpret de la imatge)… Ells varen dirigir les meves primeres passes pel camí de l’expressivitat i comunicació a través de la imatge en general… Gràcies!

Colo, 28-juny-2019

X