Pugen a 9 els ingressats per COVID-19 a l’Hospital de Calella

Els pacients amb coronavirus més greus entren per Urgències

  • Calella pateix ja la cinquena onada, amb indicadors epidemiològics disparats i ara augmenten els ingressats a l’Hospital. En el moment que més creixen els contagis, Salut deixa de fer proves de detecció als contactes estrets, mentre que les farmàcies demanen poder vendre tests d’antígens.

2021-07-09T09:18:42+01:0009/07/2021|

Els ingressats per coronavirus a l’Hospital s’han doblat aquesta setmana: dels 4 de dilluns s’ha passat a 9 aquest dijous. S’han registrat 5 nous ingressos i una alta. Feia setmanes que l’Hospital tenia una xifra baixa de persones ingressades per la COVID-19, però ha tornat a pujar, sumant-se a l’increment de la resta d’indicadors epidemiològics. 

L’índex de risc de brot ja està per sobre dels 1.000 punts, situant-se en els 1.144,18, mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia és de 3,76 -cada 10 persones contagien 37 més-. En l’última setmana s’han diagnosticat 52 casos positius, mentre que l’anterior només se’n van detectar 6. L’increment de positius respon a l’efecte dels casos entre els joves ara que s’ha augmentat la sociabilitat, però això també està provocant que pugin els positius a la resta de franges d’edat. De fet, els contagis entre els 50 i els 69 anys s’han duplicat en una setmana.

Calella entra així a la cinquena onada de la pandèmia, com ja es venia alertant amb la pujada dels contagis arreu de Catalunya. L’Hospital, però, ha trigat més dies en notar-ho.

Entre Canet i Tordera hi ha 355 casos actius detectats aquests últims 7 dies. És precisament la població que té l’Hospital de Calella com a referència. En aquests moments, el poble que té més incidència és Sant Pol (2.158) i el que menys és Sant Iscle de Vallalta (32). 

Salut deixa de fer tests als contactes asimptomàtics

El Departament de Salut ha canviat la seva estratègia i ara demana a les persones que hagin estat contactes estrets d’un positiu que es quedin tancats a casa fent la quarantena si no tenen símptomes. El motiu és que l’augment dels contagis està portant a la saturació dels CAP, que és on es dirigeixen les persones que han estat contactes.

Salut deixa de fer tests als contactes, per tant, hi haurà casos que deixaran de detectar-se. Això provocarà que les dades que aportin des de Salut siguin inferiors a les xifres reals de contagis, com ja va passar en plena pandèmia, quan no es feien proves de detecció de la malaltia. 

Les farmàcies demanen vendre tests d’antígens 

Per la seva banda, les farmàcies catalanes tornen a demanar poder vendre tests d’antígens per poder treure pressió als CAP. Actualment només els poden vendre amb recepta mèdica i cal que els manipuli un professional mèdic. Això fa que pràcticament ningú els compri i es caduquin a les farmàcies. No obstant, CALELLA COMUNICACIÓ ha pogut saber que algunes farmàcies calellenques els venen als clients de confiança perquè puguin detectar si són covid positius.

La directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, ha explicat que s’està treballant perquè les farmàcies puguin fer els tests d’antígens i comunicar els resultats al sistema sanitari. Podrien disposar de 2 milions de tests en els pròxims dies, que no es vendrien per endur, sinó que es farien a la mateixa farmàcia.

La Creu Groga canvia la ubicació dels tests d’antígens

Un dels centres que té més demanda de tests d’antígens, especialment ara que molta gent vol anar de vacances i necessita demostrar una prova negativa, és la Creu Groga. Va muntar una carpa a les portes del centre per tal de fer les PCR de forma separada a la resta d’usuaris, però ara ha canviat la ubicació de la zona on es fan els tests d’antígens, que se situa a l’altre costat, on hi havia les màquines expenedores de menjar i begudes.

Comparteix el contingut!

Go to Top