L’equip sanitari de la Fàbrica Llobet administra també la vacuna de Moderna

  • La vacuna de Moderna està autoritzada per l'Agència Europea del Medicament
2021-07-12T16:36:08+01:00 12/07/2021|

El punt de vacunació massiu calellenc, la Fàbrica Llobet, incorpora aquesta setmana la vacuna de Moderna. Les persones que han demanat cita a finals de setmana rebran aquest vaccí.

La vacuna de Moderna té la particularitat que han de passar 28 dies entre les dues dosis. Funciona amb ARN missatger, és a dir, la vacuna dona instruccions a les nostres cèl·lules perquè produeixin una porció que no faci mal del que es coneix com a “proteïna Spike”, que està present a la superfície del virus que causa la COVID-19. És la mateixa tecnologia que utilitza el vaccí de Pfizer.

Amb la de Moderna, a la Fàbrica Llobet ja s’hauran posat totes les vacunes autoritzades per l’Agència Europea del Medicament. Des que es va obrir, majoritàriament s’ha administrat Pfizer, perquè es va començar amb la població d’edat més avançada. També s’han posat dosis de Janssen a població més vulnerable i AstraZeneca, reservada per la franja de 60 a 69 anys. Totes les vacunes s’han subministrat en dies diferents o en diferents torns.

Els calellencs que estan intentant demanar cita a la Fàbrica Llobet, especialment els joves que són els que pertanyen a l’última franja de vacunació oberta, s’estan trobant sense hores disponibles.

X