COVID-19

Més de la meitat dels calellencs ja tenen la pauta completa de vacunació

  • La vacunació a Calella es porta a terme a la Fàbrica Llobet
  • El 51% dels calellencs estan immunitzats i un 60% ha rebut com a mínim una dosi. S’està donant prioritat a que els ciutadans tinguin la pauta completa.

2021-07-19T09:45:12+01:00 19/07/2021|

La xifra de persones immunitzades contra la COVID-19 a Calella ja supera el 50%. 9.938 calellencs han rebut la pauta completa de vacunació, ja sigui amb les dues dosis de la vacuna o amb la dosi única de Janssen. Representa exactament el 51,55% dels habitants de la ciutat.

La vacuna que més s’ha posat entre els calellencs és la de Pfizer; l’han rebut 7.315 persones. 1.652 ciutadans s’han posat el vaccí d’AstraZeneca, 560 el de Moderna i 411 el de Janssen.

Pel que fa a la primera dosi, la xifra s’enfila fins pràcticament el 60%. Són 11.403 els calellencs que ja tenen posada la primera vacuna.

La poca diferència entre el nombre de vacunats amb primera dosi i amb la pauta completa mostra la prioritat que s’està donant des del punt massiu de la Fàbrica Llobet a immunitzar a la població. Ja es pot vacunar pràcticament tothom, tots els majors de 16 anys, però el col·lectiu que menys vacunats té és el dels joves entre 16 i 29 anys, l’últim que es va obrir i en el que més han crescut els contagis en les últimes setmanes.

Pel que fa a les dades de vacunació al Maresme, els percentatges són força similars als de Calella. El 62,87% dels maresmencs han rebut la primera dosi de la vacuna i el 52,65%, la pauta completa.

Malgrat la majoria de contagis s’estan produint en persones no vacunades, també hi ha gent immunitzada que ha contret la COVID-19. Gràcies a la vacuna, el virus no és tant agressiu i es passa la malaltia de forma lleu.

X