COVID-19

Calella registra 240 casos actius de COVID-19 i més de 2.000 punts d’índex de risc de brot

  • La COVID-19 es detecta mitjançant una prova PCR o un test d'antígens
  • La pandèmia segueix descontrolada a la nostra ciutat. Més de 240 calellencs tenen coronavirus actualment, l’índex de risc de brot supera els 2.000 punts i l’Hospital ja atén 30 pacients positius. A partir d’avui, caldrà fer-se un test d’antígens per entrar a les residències.

2021-07-20T12:57:37+01:0020/07/2021|

Xifres de rècord a la nostra ciutat relacionades amb la COVID-19 Segons les dades de Salut, actualment hi ha 241 casos actius de coronavirus, és a dir, calellencs que estan patint el virus en aquests moments. Des de l’inici de la pandèmia, s’han diagnosticat 1.877 persones positives, el que representa que gairebé un 10% dels ciutadans de Calella han patit coronavirus en algun moment.

La resta de dades epidemiològiques segueixen a l’alça a la nostra ciutat. L’índex de risc de brot s’enfila als 2.092,51 punts; es considera molt alt a partir dels 200. La incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants és de 1.321, una dada que ha crescut exponencialment des de principis de juliol. La xifra que baixa és la taxa de reproducció de l’epidèmia, el que vol dir que la propagació del virus s’alenteix. Ara és de 1,55, és a dir, cada 10 persones contagien 15 més.

L’Hospital també continua registrant nous ingressos: en quatre dies han entrat 14 persones noves. En total, ara atén 30 pacients amb complicacions derivades del coronavirus. Dues persones han perdut la vida a l’Hospital de Calella a causa de la COVID-19, eren persones majors de 80 anys. També s’ha donat l’alta a 6 pacients.

Test d’antígens per entrar a les residències

A partir d’avui, el nou protocol de les residències estableix que les persones que vulguin visitar un familiar o treure’l una estona del centre hauran de presentar abans un test d’antígens negatiu, encara que tinguin la pauta de vacunació completa.

Tot i que en un primer moment Salut va dir que cadascú s’hauria de pagar el test, ha rectificat i ara afirma que es podran fer les proves a les mateixes residències, abans d’entrar.

A més dels familiars, també s’hauran de fer el test els voluntaris o treballadors esporàdics de les residències, com els serveis de perruqueria i podologia.

El nou protocol també estableix que el nombre de visitants simultanis baixa de tres a dos.

Comparteix el contingut!

Go to Top