JACIMENT DEL ROSER

La Plataforma aconsegueix més de 500 adhesions al seu manifest sobre el jaciment

  • El govern municipal rebutja reunir-se amb la Plataforma

El jaciment romà durant la seva excavació, un procés que ha durat diversos mesos

2021-07-20T16:03:53+01:0020/07/2021|

La Plataforma per la dignificació de la Vil·la romana de Calella ha elaborat un manifest en el que demana a Aldi i a l’Ajuntament que no edifiquin sobre les restes romanes del Roser i posen de relleu la necessitat de conservar el jaciment en la seva totalitat, mantenint la possibilitat de recuperar tot el conjunt a llarg termini.

El manifest ha aconseguit fins al moment 511 adhesions, 120 relacionades amb Calella i 391 d’altres poblacions. Entre els signants hi ha persones a títol individual, de tots els àmbits professionals, i entitats. A nivell calellenc, han donat suport al manifest dos exalcaldes (Josep Basart i Josep Maria Juhé), exregidors, metges, professors, empresaris i emprenedors, representants d’entitats calellenques, artistes, arqueòlegs, etc. 

D’altres ciutats catalanes, han signat el manifest l’arqueòleg i secretari general de la Societat Catalana d’Arqueologia, Joan Carles Alay, l’historiador i vicerector de patrimoni i activitats culturals de la Universitat de Barcelona, Agustí Alcoberro, altres arqueòlegs i historiadors de diferents punts del territori i moltes més persones de diferents àmbits professionals. 

La Plataforma ha creat una pàgina web en la que han publicat el manifest i el nom de totes les persones i entitats adherides.

Negativa del govern

El portaveu de la Plataforma va presentar una instància a l’Ajuntament demanant una reunió amb el govern municipal per intercanviar opinions sobre els diferents projectes de museïtzació del jaciment, l’oficial i l’alternatiu, i, fins i tot, “avançar cap a un projecte únic amb més gran consens ciutadà”.

La resposta del govern, de la mà del seu portaveu, Josep Torres, ha estat que “ja ha explicat públicament el seu projecte”, anunciant que “en una primera fase s’executarà properament”. És a dir, que rebutja reunir-se amb el moviment veïnal que defensa la no edificació sobre el jaciment.

Precisament el portaveu del govern ha estat protagonista d’un debat a les xarxes socials en el que defensava fèrriament el projecte oficialista davant aquells que consideren que suposa amagar el jaciment. Diverses persones van sumar-se a l’intercanvi d’opinions.

Comparteix el contingut!

Go to Top