El Maresme, en màxima alerta per risc d’incendi

  • Un voluntari de l'ADF apagant un incendi forestal
2021-07-21T20:54:12+01:00 21/07/2021|

A partir d’aquesta mitjanit, s’activarà el Pla Alfa en nivell 2 a tot el Maresme, també a Calella. Fins i tot s’arribarà al nivell 3, el màxim, a alguns municipis: Palafolls, Santa Susanna, Tordera, Alella i Tiana. El Pla Alfa és el procediment operatiu dels Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis. L’activació d’aquest pla ve donada pel perill diari d’incendi forestal.

Amb aquests nivells activats, es fa una vigilància exclusiva i restricció d’accés a massissos forestals. També es porta un control de columnes de fum, especialment en terrenys forestals.

En cas de foc, s’identifica a l’autor i s’ha de fer apagar, excepte en casos autoritzats, i es controla la circulació de vehicles per zones forestals.

Des de l’ADF Alt Maresme han anunciat que incrementaran la vigilància a la seva zona d’actuació, posant especial èmfasi als tres municipis on hi ha més risc. Les hores que preveuen que siguin més conflictives són entre les 15h i les 20h.

Aquest episodi durarà, segons les estimacions, fins dissabte 24 de juliol. Malgrat això, el risc d’incendi continuarà sent elevat.

X