SEGURETAT

Pineda de Mar instal·la càmeres de vigilància als carrers i places

  • La càmera de Poblenou està situada a la plaça de la Biblioteca, ben a prop de Calella
  • Una de les càmeres s’ha instal·lat a Poblenou, a la plaça de la Biblioteca, les altres estan repartides per diferents punts de Pineda. L’objectiu principal és que els veïns se sentin més segurs.

2021-07-21T11:44:41+01:0021/07/2021|

Pineda de Mar combatrà la inseguretat amb videovigilància. Han instal·lat càmeres a diversos punts de la ciutat amb un doble objectiu: d’una banda, que produeixin un efecte dissuasiu, i de l’altra, que serveixin per identificar als responsables de possibles delictes i d’actes incívics.

Els aparells estan connectats amb la Policia Local de Pineda per tal que puguin accedir ràpidament si es produeix algun problema a alguna de les zones vigilades. També serviran per controlar les qüestions relacionades amb el trànsit, ja que detecten la matrícula de vehicles que consten com a robats o fitxats per la policia.

Una de les càmeres s’ha col·locat a la plaça de la Biblioteca de Poblenou, també a la plaça Espanya i de les Mèlies i al barri del Carme. En una primera fase, s’han instal·lat 8 dispositius de vigilància que entren en funcionament aquesta mateixa setmana.

La implantació de les càmeres sorgeix d’un Pla Especial de Seguretat que va posar en marxa l’any passat el consistori pinedenc arran de la sensació d’inseguretat dels comerciants i veïns del municipi. També contemplava una major presència policial i engegar un programa d’educadors juvenils a places i patis oberts.

Alguns veïns de Calella també han demanat la instal·lació de càmeres de seguretat a la nostra ciutat per tal de garantir la seguretat. Tot i que es va començar a debatre, no hi ha cap projecte en ferm.

L’Ajuntament de Pineda està treballant en una segona fase que contempla col·locar més càmeres, dotada amb un pressupost de 60.000 euros. La intenció de l’alcalde, Xavier Amor, és que les urbanitzacions també disposin d’aquests aparells de vigilància.

Comparteix el contingut!

Go to Top