COVID-19

Continua el degoteig de locals tancats per la COVID-19

  • Toc de queda prorrogat una setmana mes

  • Limitació de grups de pesones tot l'estiu

2021-07-22T19:27:56+01:0022/07/2021|

A les últimes hores hem sabut que la cafeteria i bar de tapes Cantinflas & Groucho’s, situat al carrer Riera ha hagut d’abaixar la persiana fins al dia 30 de juliol per contactes estrets de covid entre el seu personal.

Aquesta pandèmia s’està acarnissant especialment amb el petit comerç, especialment la restauració. Amb els esforços que han hagut de fer els empresaris durant aquests últims mesos mantenint els locals tancats o que només se’ls permetia servir menjar a domicili o bé amb restriccions d’horaris i espais ara s’hi suma l’efecte dels contactes estrets entre el personal quan hi ha contagis.

Els contactes estrets només s’activen quan un cas sospitós es confirma a través d’una prova diagnòstica. En aquest cas els companys de feina són contactes estrets -es porti o no es porti mascareta- i, per tant, caldrà que facin un aïllament preventiu. Ara per ara, queden exemptes de fer aquest aïllament les persones vacunades amb pauta completa que no presentin símptomes.

Són locals que disposen de poc personal i que, en el moment que el coronavirus afecta un dels treballadors és fàcil que s’acabin contagiant els altres. A més a més, acostumen a reforçar la seva plantilla a l’estiu amb joves. Això fa inviable la continuació del negoci amb unes condicions que permeti atendre al client com es mereix i amb garanties.

Per aquest motiu prefereixen abaixar la persiana. Alguns resignats, d’altres aprofiten per fer neteja a fons i manteniment. Amb tot, neveres plenes i productes que caduquen.

D’altres negocis, de més gran superfície i organitzats amb espais separats entre els treballadors, malgrat que sí que hi ha baixes entre el seu personal a causa de la crisi sanitària, l’afectació no implica el seu tancament tot i que sí que en surten afectats.

Calella igual que la majoria de municipis maresmencs està afectat pel confinament domiciliari nocturn. De fet, a la comarca només queda Sant Cebrià de Vallalta i Sant Iscle com a pobles on s’ha decretat específicament el confinament nocturn -no pas per la quantitat de casos, que està en el mateix rang, sinó per ser pobles de menys de 5.000 habitants-. A les últimes hores s’hi ha afegit Vilassar de Dalt.

El toc de queda es prorroga una setmana més

El confinament domiciliari nocturn es manté, com a mínim, una setmana més. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat la pròrroga de set dies del toc de queda que havia demanat el govern de la Generalitat per a 165 municipis. Calella es manté

Dissenyat amb les mateixes condicions que fins ara, d’una a sis de la matinada. La pròrroga entrarà en vigor demà divendres a mitjanit.

Els municipis que tenen més de 400 punts d’incidència acumulada per cada 100.000 habitants de la COVID-19 en els últims 7 dies han de complir el toc de queda. Calella pràcticament dobla aquesta xifra: la incidència és de 793 punts.

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha indicat que el govern fa la petició al TSJC de manera setmanal, i no per un termini més llarg, perquè no volen normalitzar unes restriccions que vulneres drets fonamentals.

Es mantenen les trobades de màxim 10 persones i oci fins les 00:30

Pel que fa a les trobades socials, continuaran sent de màxim 10 persones durant tot l’estiu. També es mantindrà l’hora de tancament de bars, restaurants i activitats d’oci a les 00:30h. Això implica que no hi haurà festes majors que puguin aglutinar un gran nombre de persones. De moment només es permet celebracions a l’aire lliure i amb persones assegudes. Per la Festa Major de la Minerva, a finals de setembre, la situació podria haver canviat.

Tot plegat respon a la necessitat de reduir la interacció social per tal d’evitar els contagis. Tot i que des de Salut afirmen que s’ha assolit el pic de contagis, el conseller Argimon alerta que els hospitals no noten aquest pic fins dues o tres setmanes després, motiu pel qual queden setmanes de molta tensió al sistema sanitari.

D’altra banda l’oci nocturn estarà tancat, almenys, durant tot el que queda d’estiu. La Generalitat està preparant una altra linea d’ajudes -que són insuficients- per aquest col·lectiu d’empresaris. Cal tenir present que només van poder obrir dues setmanes just des de Sant Joan. Alguns pubs han demanat el canvi de llicència pel de bars per no haver d’abaixar la persiana.

 

Comparteix el contingut!

Go to Top