JACIMENT DEL ROSER

La polèmica sobre el jaciment del Roser arriba al Parlament

  • Sessió plenària del Parlament de Catalunya
  • Els comuns han fet diverses preguntes a la consellera de Cultura en relació al jaciment del Roser i al projecte constructiu del supermercat, l'inici del qual és imminent.

2021-07-22T11:52:52+01:00 22/07/2021|

En Comú Podem ha traslladat la qüestió del jaciment del Roser al Parlament de Catalunya. La diputada Jessica González va fer diverses preguntes en relació a les restes i el projecte constructiu d’Aldi a la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, en una mostra de suport del partit a nivell nacional cap a la Plataforma per la dignificació de la Vil·la romana de Calella.

Els comuns van preguntar al departament de Cultura si creu que la millor manera de protegir i dignificat el jaciment és ubicar-lo sota dues plantes d’aparcament, un supermercat i pisos socials. És el projecte d’Aldi, qui ha comprat els terrenys, amb l’acord del govern municipal, que vol construir pisos socials al damunt.

La diputada Jessica González també va preguntar a Cultura si té previst realitzar un estudi complet dels 45.000 m2 del jaciment declarat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i si pensa denegar l’aprovació del projecte constructiu que Aldi va presentar a l’Ajuntament al mes de juny. Els comuns rebran les respostes a aquestes preguntes per escrit.

Des de la Plataforma també han demanat en diverses ocasions a la Generalitat que no permeti l’inici de les obres de construcció del supermercat, però la resposta ha estat que “el Departament no té competència per impedir l’inici de les obres, sempre i qual el projecte sigui respectuós”. També reiteren que vetllen per la protecció de les restes fent visites setmanals al jaciment.

Els comuns i la CUP són els partits més actius en la defensa de la no edificació de la vil·la romana. Diputades d’aquestes dues formacions vindran demà a Calella per tal de visitar les restes arqueològiques i fer declaracions sobre la imminent construcció d’una superfície comercial. Vindran la diputada de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió de Cultura, Dolors Sabater, la diputada també al Parlament però d’En Comú Podem i representant dels comuns a la Comissió de Cultura, Jessica González, i la diputada al Congrés espanyol d’Unides Podem-En Comú Podem-Galicia en Común, Aina Vidal.

X