TEATRE

Joventut artística estrena junta nova i jove

Míriam Marré, Marc Comerma, Miquel Casals, Nil Pera, Joan Pera i Pau Noheras, a dalt, Gerard Torruella, Adrià Subirana, Sara Escamilla, Ginebra Pera i Anna Terricabras

La junta sortint de la reunió de socis

2021-07-23T08:54:14+01:0023/07/2021|

Ja fa un temps que s’estava coent un canvi en la cúpula de la Joventut Artística de Calella i, finalment, ahir es va decidir la nova junta en una reunió de socis. Pau Noheras n’assumeix la presidència junt amb un equip de gent jove, tots vinculats a l’entitat que gestiona el Teatre de l’Orfeó Calellenc.

L’entitat queda encapçalada des d’avui mateix per Pau Noheras, tècnic de so; té una llarga tradició familiar vinculada a l’entitat. Marc Comerma (vicepresident), Sara Escamilla (secretària), l’Anna Terricabras (tresorera) tanquen els càrrecs de més responsabilitat de l’associació. S’hi afegeixen, com a vocals, Miquel Casals, Míriam Marré, Joan Pera -que fins ara n’era secretari-, Nil Pera, Ginebra Pera, Gerard Torruella i Adrià Subirana.

Precisament el canvi arriba en el moment en què ha acabat la representació de la comèdia “Ca les Monges” de Xesc Forteza, dirigida per Assumpció Ortet. Alguns dels seus actors ara formen part de la junta de l’entitat cultural. A més, fa uns dies també anunciaven un càsting, per demà dissabte 24 de juliol, per muntar el musical “Rent” que tenen previst estrenar aquesta tardor. L’elenc es donarà a conèixer a primers d’agost.

La renovació de la junta de l’entitat calellenca respon a una nova forma d’organitzar-se assignant projectes i tasques a equips de persones en funció del seu grau d’implicació. D’aquesta manera “es poden tirar endavant projectes de forma organitzada i respectuosa buscant que el resultat reflecteixi la implicació d’unes persones que es mouen pel sentiment de companyia”, descriu el seu nou president en un missatge enviat als col·laboradors.

El naixement, l’any 2015, de l’Associació de Teatre Solidari de Calella (ATSOC) va endur-se molta part de l’elenc de joves de Joventut Artística cap aquesta nova entitat on es van crear musicals amb gran acceptació del públic calellenc fins que la pandèmia ho va paralitzar. Ara la nova junta té la voluntat de recuperar talent jove que aporti noves idees i nous projectes.

Joventut Artística gestiona el Teatre Orfeó Calellenc, construït l’any 1927 amb aportacions populars. La sala té un total de 224 butaques, repartides en 170 a la platea i 54 a l’amfiteatre. Ha tingut alts i baixos durant la seva història a causa de l’evolució del món de l’art escènic.

La idea de la nova junta és no discriminar a ningú, per tant, els que fins ara formaven part activa de Joventut Artística també hi tenen cabuda. L’entitat organitza cada any el Concurs de Teatre Amateur Premi Ciutat de Calella i l’Estel de Natzaret, a part de les obres de teatre que representen diferents grups de socis vinculats a l’associació.

Comparteix el contingut!

Go to Top