TURISME

La Generalitat vol estirar la campanya d’estiu fins al novembre

  • L'IRONMAN ajudarà a tenir reserves a l'octubre

  • El sector turístic creu que s'actua tard

Turistes que arriben a l'Hotel Mar Blau

  • La cinquena onada de la pandèmia s'ha carregat bona part de la campanya turística d'estiu. Les restriccions socials, l'anul·lació de l'oci nocturn i el confinament domiciliari nocturn ha contribuït al degoteig d'anul·lacions. La Generalitat planteja estirar la campanya d'estiu fins al novembre per atraure més turistes.

2021-07-23T18:24:58+01:0023/07/2021|

Molts turistes s’han acabat decidint a l’últim moment. D’altres truquen als establiments turístics calellencs per saber si estan oberts de cara a l’agost i amb quina situació es trobaran quan arribin a Calella. Les notícies que han vist als seus països sobre la situació a Espanya -i a Catalunya en particular- no és bona. Avui divendres 23 de juliol, Alemanya declara Espanya com a “zona d’alt risc de contagis de la covid”. Això implica que els turistes alemanys no vacunats hauran de fer quarantena en tornar al seu país. Qui va de vacances a una zona on hi ha restriccions i li suposa impediments en tornar?

Els hotelers de la ciutat expliquen que de les reserves -poques- que tenen per aquest estiu van caient cancel·lacions amb comptagotes. Per aquest motiu alguns empresaris s’han decidit a obrir un sol hotel i concentrar els turistes en una o dues plantes. D’altres han reduit sensiblement els preus -per sota del nivell mig de la seva categoria. D’altres, directament, no han obert.

La Generalitat treballa per “perquè la temporada turística s’allargui fins a finals de novembre“, així ho ha expressat la nova directora general de Turisme de Catalunya, Marta Domènech. El pla d’inversió de 6,5 milions d’euros en el pla de reactivació turística s’hi afegiran 500.000 euros per promocionar als mercats nacionals i de proximitat allargant la promoció fins al pròxim novembre. Domènech considera que “el toc de queda no afecta el turisme, perquè la restauració està oberta tot el dia i els hotels poden seguir donant servei als clients durant la nit“.

El govern de les Illes Balears ja apuntava a aquesta possibilitat al mes de maig. Les Balears és un territori on depèn fortament del turisme, com l’Alt Maresme i ja es veien a venir que la reactivació d’enguany no seria com s’esperava inicialment.

Per altra banda, el sector turístic creu que s’actua tard i que amb aquesta incertesa és difícil fer cap pronòstic ni estratègia. Els empresaris turístics miren de reüll l’anunci de la Generalitat d’allargar la temporada ja l’èxit que depèn de molts factors com la climatologia i els dies de vacances de la gent.

A Calella tenim la sort que l’IRONMAN, previst pel primer cap de setmana d’octubre permeti allargar uns dies la temporada d’estiu. Si la crisi sanitària ho permet, es trobaran 6.500 atletes i les seves famílies que s’allotjarien als hotels de l’Alt Maresme.

El 3 d’octubre està previst que se celebri l’IRONMAN i el 70.3 Barcelona. Ambdues curses amb una participació de 6.500 atletes de 83 països diferents.

Normalment, els hotels calellencs, abans de la pandèmia, tancaven temporada una setmana després de l’IRONMAN d’octubre. D’altres zones de l’Estat allargaven temporada fins a Tots Sants.

Comparteix el contingut!

Go to Top