CAP i Hospital només atendran activitat urgent i inajornable

  • L'Hospital de Calella suspen les visites de pacients a partir de dilluns

  • Entrada del CAP de Calella (Foto: @salutms)
  • El Departament de Salut ha ordenat centrar els esforços del personal que treballa per atendre urgències i intervencions inajornables. El sistema de salut té personal de vacances i està al límit encarant la cinquena onada. L'Hospital de Calella també restringeix visites externes.

2021-07-24T17:14:52+01:00 24/07/2021|

El Departament de Salut ha decidit que només s’atenguin les urgències i les intervencions importants programades que no es poden ajornar davant de l’impacte de la cinquena onada del coronavirus. Es tracta d’una decisió dràstica, ja que en la primera onada només es va aplicar als hospitals, però no als CAPS. En aquella primera i segona onada també es va requerir a la salut privada que es posés a disposició de salut pública.

La idea del Departament de Salut, encapçalat per Josep Maria Argimon és reservar tota la capacitat del sistema, tant de la pública com dels centres privats que formen part de la xarxa pública, per activitat urgent a tots els nivells assistencials. Aquesta resolució s’aprova per un termini màxim de tres mesos

A hores d’ara hi ha més de dos mil hospitalitzats i més de 450 persones ingressades a la UCI. Es preveu que aquesta cap de setmana s’augmenti a 500. El límit, segons el departament de Salut és de 650.

La resolució s’ha aprovat per preservar les vacances dels sanitaris i poder atendre l’alta demanda prevista per la cinquena onada de la COVID-19, ja que es preveu que en els 10 dies vinents s’incrementin els pacients ingressats.

L’Hospital de Calella té en aquests moments 29 persones ingressades. Això es correspon pràcticament a una planta sencera del centre de salut. La mitjana d’edat de les persones ingressades és de 60 a 70 anys. El mateix centre de salut, vinculat a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva igual que el de Blanes, ha anunciat que a partir de dilluns 26 de juliol queden suspeses temporalment les visites als pacients ingressats en els hospitals de Calella i Blanes.

Fa uns dies que l’Hospital Sant Jaume de Calella va informar que no es permetien acompanyants a les consultes externes.

Només es permetrà la visita d’una persona en casos excepcionals com són els pacients pediàtrics, obstètrics, situacions de final de vida o persones amb dependència física o cognitiva i en aquelles situacions de gravetat que l’equip assistencial consideri oportunes.

Igual que en la primera onada, s’atendrà als familiars telefònicament i s’intentaran realitzar videotrucades entre pacients i familiars. Amb tot, els hospitals encaren la situació amb material i recursos materials suficients.

X