Final d’un cicle d’or

2021-08-04T19:18:42+01:0004/08/2021|

Dimarts es va disputar el partit de Quarts de Final de bàsquet a Tokyo 2020 entre Espanya i Estats Units. Després d’un partit igualat, a l’últim període, el Team USA es va imposar a La Família 81-95. Aquesta derrota va deixar a la Selecció Masculina fora d’un podi des d’Atenes 2004 i posa punt final a la millor selecció espanyola de la història.

Si amics, Espanya es va quedar sense medalla olímpica. Però no només això. S’ha tancat un cicle que ha durat 20 anys, liderat per Pau Gasol, un dels esportistes més grans que ha tingut la Selecció. Ara toca despertar d’un somni. Però sempre quedaran les imatges de Pau Gasol, Navarro, Garbajosa, Felipe Reyes, Rudy Fernández al Mundial de 2006, els Jocs de 2008 o 2012, Lille a l’Eurobasket de 2015… i tota la Selecció al Mundial de Xina 2019… Unes imatges que sempre estaran al record de tots aquells que vam tenir l’enorme fortuna de poder gaudir-ho, sobretot els jugadors, els protagonistes, però també tots els aficionats al bàsquet.

Pau Gasol sempre tindrà aquesta espineta de no haver pogut obrir aquesta última porta. La seva cara, assegut a la banqueta des d’on va veure la segona meitat del partit, a la dreta del seu germà Marc i just per davant de Rudy, no era la imatge que va somiar per l’adéu. Però senyors, aquesta és la realitat del bàsquet i de l’esport. No tots els somnis es compleixen.

En el mateix pavelló, el Saitama Super Arena, on Espanya es va proclamar campiona del món el 2006, es va esfumar el ser campiona olímpica. Amb aquesta derrota, també es retiren de la Selecció els germans Gasol i Rudy. Ara, l’únic líder que li queda a aquesta selecció és el base d’El Masnou, Ricky Rubio, que va carregar-se l’equip a l’esquena i va aconseguir uns espectaculars 38 punts. Una anotació que suposa el rècord olímpic d’un jugador espanyol al superar els 37 punts de Pau Gasol contra Xina a Atenes 2004.

Aquests 38 punts del base maresmenc, 157 vegades internacional, suposen també la seva millor marca anotadora com a internacional (en categories de formació va anotar 51 punts a la Final de l’Europeu U16 de 2016), deixant enrere els 26 que va sumar davant el Japó a la primera fase. 38 punts que també suposen la millor anotació de la seva carrera, batent els 34 que va aconseguir amb els Utah Jazz el 3 de febrer de 2018.

Tokyo 2020. El Saitama Super Arena va dictar sentència. Una sentència que va posar el punt i final a la millor selecció espanyola de bàsquet de la història. I senyores i senyors, nosaltres hem estat uns privilegiats d’haver pogut gaudir d’aquestes estrelles del bàsquet estatal. I només podem dir una cosa: GRÀCIES, FAMÍLIA. Perquè no hi ha res més bonic que veure un equip unit, a les bones i a les dolentes. I ells han estat un autèntic exemple a seguir per a tots aquells jugadors i entrenadors de formació. 

Quan un equip és una pinya, UNA FAMÍLIA, les victòries són meravelloses, i les derrotes, una mica menys doloroses. Creieu-me, us ho dic per experiència. 

S’acaba una etapa, un cicle. Però pugen uns jugadors joves amb molt, molt de talent que ens faran gaudir igual o més que ho han fet la generació dels germans Gasol, Rudy Fernández, Juan Carlos Navarro, Felipe Reyes… Ara és el torn de Ricky Rubio, Usman Garuba i companyia, que segur que ens donen moltes alegries! 

Comparteix el contingut!

Go to Top