CLICKCULE

Jordi Comas el creador del personatge de Clickcule

  • Jordi Comas es defineix com un friqui dels clicks

Darrera el personatge d'Instagram del Clickcule hi ha el calellenc Jordi Comas, informatic de professió.

Jordi Comas ensenya el seu perfil d'Instagram @clickcule amb els clicks damunt al taula.

  • Ser nen de gran, un dels somnis de moltes persones. El calellenc Jordi Comas ha aconseguit reviure la seva infantesa i la dels seus seguidors amb els clicks de Playmobil donant vida a un pesonatge, el Clickcule, des de fa 3 anys.

2021-08-08T12:16:16+01:0008/08/2021|

El calellenc Jordi Comas apassionat pel col·leccionisme de Playmobil ha creat un personatge, el @clickcule que es pot seguir a través de la xarxa d’Instagram des de fa 3 anys, ha acumulat ja més de 2.600 curiosos i ha publicat unes 330 fotos. L’empresa Playmobil -dissenydora dels cicks- s’ha interessat per algunes de les seves fotografies i les ha compartit a través dels seus comptes oficials arribant a més de 200 mil persones a tot el planeta.

El Clickcule intenta il·lustrar la vida quotidiana amb un click de Playmobil: “sempre és el mateix personatge, culé, de tradicions catalanes i amb Catalunya al cor“, diu en Jordi; ell també es defineix així, li afegim tímid i creatiu. Té trenta-cinc anys i reviu la seva pròpia infantesa que comparteix amb el seu fill de cinc anys a qui ha motivat a jugar a Playmobil.

Clickcule surt de la paraula click i de la paraula “culé” Els aficionats del Barça se’ls anomena “culés” des que els aficionats s’asseien al damunt del mur que rodejava el camp del carrer Indústria a principis de segle XX. Els aficionats estaven col·locats de tal manera que el cul els sortia pel darrere. La imatge des del carrer Indústria de culs penjant suposava comentaris entre els veïns que hi passejaven. D’aquí surt el nom de “culé” per als aficionats barcelonistes.

Clickcule ja ha plasmat la sortida de Messi del Barça. També la copa de futbol femení.

En Jordi Comas de petit ja col·leccionava Playmòbils, però ho va deixar, i les obligacions del dia a dia van fer que acabés deixant els clicks oblidats a dins d’unes caixes a l’armari de casa els seus pares. Les altres construccions, cases, trens i altres que anaven associades als Playmòbils que tenia, les van haver de llençar per falta d’espai.

A mitjans de 2018, la seva dona va decidir regalar-li per Sant Jordi un cavaller de Playmobil i va fer renéixer el nen que portava a dins. Va treure la pols a les caixes de clicks que tenia guardades i va començar a gestar-se el personatge del Clickcule. Va començar a portar el nino al Camp Nou mentre anava a veure partits del Barça i va notar que a la gent li agradava. En comptes de fer escenes, com fan altres instagramers com @toti6869 o com @oliverschaffer, un instagramer alemany que és molt conegut i construeix molts diorames, en Jordi va decidir que Clickcule sortiria sol.

Son ninots de 7,5 cm d’altura, és la mida justa perquè els nens petits se’ls puguin guardar a les butxaques. S’anomenen clicks perquè al muntar-los fan el soroll “clic”. Han anat evolucionant al llarg d’aquests quaranta-set anys i de diferents temàtiques. Ara també han adquirit llicències noves. Hi ha clicks amb discapacitat, cadires de rodes, muletes, click amb extremitats enguixades i de color. Els clicks d’avui en dia estan més treballats. Hi ha 5 fàbriques de clicks. Una d’elles la tenim a prop, a Alacant.

En Jordi és informàtic de professió i fa les publicacions a Instagram només per distreure’s. Si es convertís en una feina, no la faria tan a gust, “és el meu hobby”, destaca. Hi ha gent que li ha escrit pensant-se que al darrere hi ha un expert en màrqueting per la creativitat de les seves composicions. Es considera un friqui, però no s’hi gasta gaires diners. Té 1.117 clicks i quan va a fires, ho fa amb una llista de la compra. “Els clicks poden costar entre 3 i 12 euros, els estris també per l’estil, les cases 36 euros, hi ha col·leccions que van 300 i 600 euros i et pots trobar temàtiques senceres com el tren de l’oest que val 1.200 euros“, en Jordi es gasta uns 50 euros en les fires.

Moments quotidians expressats pel Clickcule

Per fer les fotografies té un fons blanc petit i un focus, i amb una càmera capta el moment de l’escena del Clickcule que dissenya amb el seu fill. Després passa la fotografia per un editor gràfic i l’acaba plasmant a Instagram. “Tot el procés dura una hora“, destaca; alguna vegada ha realitzat stop-motion (fotografies preses una darrera l’altra expressant el moviment del personatge).

Els clicks de Playmobil es classifiquen per temàtiques. En Jordi s’ha especialitzat en la temàtica de la neu; va fer un diorama per la Pastisseria Gallart per Nadal on hi havia tota una ciutat click.

El creador del Clickcule té ordenats els seus clicks en bosses i en caixes per tipus de temàtiques i per objectes. Està obert a incrementar la seva col·lecció si algú es vol desfer dels seus clicks. Abans de llençar-los, tot sigui per incrementar la base de recursos d’aquest personatge calellenc. Per molts anys al Clickcule!

Comparteix el contingut!

Go to Top