Incertesa de les persones que viuen al Parc del Montnegre i el Corredor

2021-08-14T16:46:18+01:00 14/08/2021|

#laveudeCalella Els ciutadans que viuen al Parc del Montnegre i el Corredor estan preocupats per l’onada de calor i el perill molt alt d’incendi forestal. Els municipis que tenen accés al parc i que estan en nivell 3 del Pla Alfa, com Arenys de Munt, han restringit els accessos al parc i s’ha prohibit la circulació motoritzada. Precisament el Pla Alfa és el procediment que té el Cos d’Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis forestals, i el nivell 3 implica un risc extrem de foc a zones boscoses.

Altres pobles que estan en nivell 2 també han limitat els accessos a les zones boscoses, com és el cas de Tordera o Sant Iscle de Vallalta. Els veïns sí que hi poden accedir, però han d’actuar amb molta cura.

Des de Calella segueixen sense fer res? És bastant indignant, això no només es fa per evitar incendis, és una mesura per, en cas d’incendi, poder evacuar a les persones i animals el més ràpid possible. Als residents se’ns ha dit que evitem desplaçaments innecessaris i que si es fan sigui per pista forestal”, explica una seguidora que viu al parc del Montnegre. Demana que l’Ajuntament intervingui tancant els accessos de forma temporal.

X