La zona més cara de Calella està al voltant de l’estació

  • Els Apartaments Codina són l’àrea amb els preus més baixos

Els colors més freds es corresponen a zones on s’han taxat els habitatges amb el preu més baix, els colors més càlids són les zones més cares.

  • Preu per parcel·la (Font@precioviviendas)
2021-08-22T12:08:18+01:0022/08/2021|

La zona de Calella que té un preu més alt per metre quadrat és al voltant de l’estació de Rodalies, concretament dins la zona que limiten els carrers Anselm Clavé, Bruguera, Ànimes i Indústria. En aquesta àrea, la majoria d’habitatges tenen entre 2.100 i 3.200 €/m2 de cost; tant si són pisos com cases. Dins d’aquest espai, destaca el carrer Amadeu, entre Bruguera i Jovara, per la promoció de pisos relativament nous que s’hi va fer fa pocs anys i que tenen un cost mitjà de més de 200 mil euros. A continuació, algunes illes d’habitatges de la zona turística per sota de la N-II de la ciutat.

Des de 2017, els preus dels pisos calellencs han anat pujant, però durant el 2020 s’ha observat un lleuger descens. Segurament aquest reajust de l’any passat ha estat a causa de la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària. Durant els primers mesos d’aquest 2021, la variació interanual del preu per metre quadrat de la venda d’habitatges a Calella va arribar a baixar prop d’un 3%; amb tot, s’espera que aquest 2021 el preu s’acabi mantenint estable.

Gairebé una quarta part dels habitatges que s’han posat a la venda a Calella tenen un preu inferior als 100 mil euros, una altra quarta part tenen un cost de més de 200 mil euros. El gran gruix se centra per sota dels 150 mil euros.

L’àrea d’habitatges on el preu de venda és més baix és als apartaments Codina i els pisos de la zona hotelera per damunt de la N-II i els Toyca. Després se centra en diferents illes de cases de la part més antiga de la ciutat i els carrers del voltant de la plaça Bartomeu Barceló. 

L’estudi s’ha realitzat confrontant les dades del cadastre amb els preus de taxació dels pisos que s’han anat venent aquests últims anys i ajustant-les a les estadístiques del voltant.

No destaca a la ciutat cap zona especial que tingui un preu per metre quadrat més elevat respecte d’altres zones.  A Calella s’han venut edificis amb preus màxims de 3.200 €/m2. Respecte de les àrees amb uns preus més baixos en destaquen novament els Apartaments Codina i els carrers Sant Josep, Miquel Cuní i Creus. També la part superior del carrer Indústria i les illes que creuen amb Sant Antoni i Narcís Monturiol.

Preu de l’habitatge a Calella per metre quadrat (Font@precioviviendas)

Comparteix el contingut!

Go to Top