MOBILITAT

Inici de l’època postpeatge: sense aturar-se però reduint a 30 km/h

Nova senyalització a l'endemà de l'alliberament dels peatges

2021-09-01T09:49:52+01:0001/09/2021|

Primer dia sense peatges al Maresme. Aquells que han utilitzat avui l’autopista per anar a treballar han pogut gaudir de la gratuïtat de la via. Pel moment, només es pot passar per 4 carrils, la resta estan tancats i una filera de cons n’impedeix l’accés.

S’han col·locat nous senyals que informen als conductors que no s’han d’aturar en passar pels peatges, però que han de reduir la velocitat a 30 quilòmetres per hora. Molts dels vehicles que hi passen enregistren el moment amb el mòbil o fan sonar el clàxon en senyal de victòria.

El següent pas serà eliminar les cabines dels peatges. La Generalitat té previst iniciar els treballs de demolició dels peatges troncals en un termini de 6 setmanes, per tal d’habilitar el pas lliure dels tres carrils de l’autopista. Tindrà un cost de 7,5 milions d’euros.

Malgrat s’eliminin les cabines, l’espai dels peatges continuarà sent més ample que la resta de l’autopista. La Generalitat està estudiant què fer amb aquests terrenys. Contemplen diverses opcions: la opció més probable és instal·lar-hi plaques solars, també es contempla cedir-ho als ajuntaments.

El govern ha adjudicat el manteniment de l’autopista C-32 Nord, la del Maresme, i de la C-33 -les dues de titularitat de la Generalitat- a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Sorigué, Comsa i Innovia Coptalia per un valor de 8,4 milions d’euros.

Comparteix el contingut!

Go to Top