MESURES CONTRA LA COVID-19

La justícia manté tancat l’oci nocturn a Catalunya

  • Les discoteques continuaran buides
2021-09-02T12:26:46+01:00 02/09/2021|

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebutjat el recurs que havia presentat la patronal de l’oci nocturn, la Federació Catalana d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), i no permet que obrin els locals. Dona així la raó al govern català, que havia al·legat criteris sanitaris per impedir la reobertura de discoteques.

La patronal demanava obrir les zones exteriors dels locals, amb els clients asseguts amb distància de seguretat i sense ball. El secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, ha explicat a TV3 que “només volíem ordenar la situació dels botellons”. Els empresaris de l’oci nocturn porten mesos reclamant reprendre l’activitat, defensant que ajudarà a esponjar als joves i evitar que beguin en aglomeracions al carrer. A algunes ciutats com Barcelona, els darrers “botellons” han acabat amb enfrontaments entre els participants i els cossos de seguretat.

El govern s’havia oposat a la reobertura al·legant raons epidemiològiques. Defensava que podia tenir conseqüències nefastes per a tota la societat en forma de rebrots i que no convenia prendre mesures arriscades a les portes del curs escolar. Els magistrats avalen al seu auto “l’eficàcia de les restriccions nocturnes”.

L’oci nocturn és un dels sectors més castigats per la pandèmia. Porten pràcticament un any i mig sense fer caixa, amb només dues curtes reobertures.

Acampada i vaga de fam

La plataforma Som Oci Nocturn han començat una acampada indefinida a la plaça Sant Jaume de Barcelona i una vaga de fam per mostrar que no poden aguantar més la situació. Consideren que són la solució i no el problema.

X