Jornades de voluntariat per cuidar la platja de la Tordera

  • Voluntaris sembrant plantes autòctones i retirant les invasores al delta del Tordera
2021-09-05T16:17:58+01:00 05/09/2021|

L’Associació NatMonT (Naturalistes del Montnegre i la Tordera) ha convocat a la ciutadania per tenir cura de la desembocadura del Tordera, l’únic riu que passa pel Maresme. Els voluntaris han tret plantes invasores, han plantat espècies autòctones i han redistribuït els troncs acumulats per tal d’afavorir la biodiversitat.

Jordi Torrallas, secretari i coordinador de NatMonT, ha explicat que s’han hagut d’eliminar canyes, “espècies invasores que estan ocupant una part de l’espai molt important i no són les pròpies de la platja, són plantes que creixen a les vores dels camins”. Pel contrari, s’han sembrat plantes psammòfiles i matollars de teròfits.

Una cinquantena de persones han passat durant el cap de setmana per la platja de la Tordera per participar en aquestes jornades de voluntariat que no seran úniques, sinó que preveuen repetir per tal de seguir cuidant de l’entorn natural.

Una de les voluntàries sembrant plantes autòctones

La desembocadura de la Tordera és un espai d’especial interès natural especialment des del temporal Glòria, quan s’hi va formar una llacuna que va arribar a comptar amb més de 160 espècies d’aus durant el confinament, entre elles, flamencs. També s’ha convertit en una zona important en la ruta migratòria pel litoral, que permet a les aus fer una parada en una àrea humida entre el Delta del Llobregat i els aiguamolls de l’Empordà.

X