Mor Encarnació Soler, col·laboradora de Foto-Film Calella

  • Encarnació Soler amb Xavier Rigola i Santiago Marrè, de Foto-Film Calella. (Foto: Josep Maria Colomer)
2021-09-07T09:59:35+01:00 07/09/2021|

La mestra i historiadora Encarnació Soler i Alomà ha mort aquest dilluns als 67 anys. Portava mitja vida col·laborant amb Foto-Film Calella, encarregant-se de la branca del cinema 9,5 mm al Festimatge. Soler, que va ser Premi Nacional de Cinematografia el 1994, estava compromesa amb la recuperació del patrimoni cinematogràfic, pel que va fundar l’any 1996 l’associació Cinema Rescat.

Veïna de Mataró, la seva relació amb Calella va començar quan redactava la seva tesi doctoral. Cercava pel·lícules antigues, sobretot de 9,5 mm. Va establir contacte així amb Santiago Marrè i amb l’aleshores alcalde de Calella i president del Consell Comarcal del Maresme, Joaquim Rey.

La seva pèrdua ha estat un cop dur pels membres de Foto-Film Calella, entitat que li va atorgar l’Emblema de Plata l’any 2013 per la seva tasca de recuperació cinematogràfica i de col·laboració amb el Festimatge, on darrerament havia iniciat un nou apartat per recuperar, restaurar i projectar films antics sobre la història dels autors catalans de cinema amateur. També havia aportat noves idees per ampliar i renovar la programació dels actes del Festival de la Imatge.

X