L’accident d’una nena provocarà canvis a la plaça Jaume Marxuach

Els troncs de fusta van agreujar la caiguda de la nena

  • La nena, de 4 anys, va caure d’una de les instal·lacions infantils i va necessitar grapes al cap per xocar contra uns troncs de fusta que hi ha al terra. La mare ha demanat a l’Ajuntament que s’eliminin i el consistori li ha promès que ho retiraran.

2021-09-10T11:01:21+01:0008/09/2021|

Gran ensurt el que es va endur una mare quan la seva filla de 4 anys va caure d’una de les instal·lacions de joc del parc infantil de la plaça Jaume Marxuach. La nena “es va xocar el cap contra un tronc de fusta que hi ha al terra, se li va obrir el cap i va sagnar moltíssim”, recorda la mare.

Les famílies que hi havia al parc la van ajudar i van trucar a l’ambulància, que va traslladar a la petita i la mare a l’Hospital de Calella, on va requerir sis grapes per tancar-li la ferida.

La nena va caure del pont que uneix les dues estructures de fusta dels jocs infantils. Per sota hi passen una mena de troncs de fusta que enquadren un dels tobogans, amb els que la petita va xocar. “Si no hi hagués aquests troncs, la meva filla no s’hagués obert el cap. I si hi hagués terra de cautxú, el cop hagués estat molt més fluix” assenyala la mare, que considera molt perillosos aquests troncs de fusta. També suposen una barrera arquitectònica afegida.

La meva filla està bé, afortunadament. Però podria haver acabat molt malament”, reflexiona. Per això, ha demanat a l’Ajuntament que millori la seguretat del parc, eliminant aquests elements. També proposa que se substitueixi el terra de sorra per cautxú, el qual esmorteeix els cops en el cas de caigudes dels infants. “Tot i que cada vegada s’utilitza més en els països desenvolupats, gairebé cap parc de Calella disposa de terra de cautxú, ni d’un cartell que proporcioni informació sobre el manteniment i revisió de les seves instal·lacions, ni que està prohibit fumar”, lamenta.

La mare explica que l’Ajuntament li ha admès que el parc és molt antic, però asseguren que compleix amb la normativa. Tot i així, li han promès que retiraran els troncs de fusta per fer més segur el parc.

Els troncs estan instal·lats al voltant d’un dels tobogans, sense utilitat aparent, ja que no separen terres o paviments de diferents materials. Els infants els fan servir per fer equilibris.

La mare també es queixa que la font d’aigua té la base de formigó a la vista, amb zones que acaben en punxa que són perilloses, especialment quan es formen bassals al voltant i augmenta el risc de relliscades. És l’altre element que ha sol·licitat que millorin.

La base de la font, amb zones punxegudes, pot ser perillosa

Des de l’accident, la família no ha tornat a la plaça Jaume Marxuach, malgrat tenir-la al costat de casa. I afirma que no ho faran fins que l’arreglin. Mentrestant, va amb les seves filles al parc inclusiu de Poblenou, també conegut com a parc del pirata, el qual posa com a exemple de zona infantil en condicions: amb terra de cautxú, elements de joc adaptats i amb ombra.

Comparteix el contingut!

Go to Top