COVID-19

Calella deixa enrere la cinquena onada de la COVID-19

  • L'índex de rebrot se situa a uns nivells sorprenentment baixos

  • A punt d'arribar al 70% de calellencs amb la pauta completa

  • Al carrer conviu la mascareta amb la seva absència
  • Gran millora dels indicadors epidemiològics, que mostren una clara recuperació. El nombre de pacients a l’Hospital està estabilitzat des de fa setmanes, els nous ingressos es produeixen amb comptagotes. Una cinquena onada més contagiosa però menys mortífera remet a Calella.

2021-09-12T12:45:53+01:00 12/09/2021|

Els indicadors epidemiològics mostren que Calella ha superat la cinquena onada de la crisi sanitària. L’índex de risc de brot és ara mateix, després de mesos, de color verd: se situa en els 15,66 punts, considerat molt baix. En els últims set dies únicament s’han diagnosticat tres casos de coronavirus nous i la taxa de reproducció de l’epidèmia és de 0,27, molt per sota de l’1 que indica que creix.

L’Hospital té un nombre estable de pacients des de fa algunes setmanes. Segons les últimes dades, atén 6 pacients amb COVID-19. El baix nombre de pacients ingressats no vol dir que no estiguin greus, de fet, en els darrers dies ha mort una persona a causa de les complicacions derivades del virus. També s’han registrat tres ingressos, fet que demostra que encara no ha acabat del tot.

Alguns experts ja han avisat que la COVID-19 no marxarà del tot sinó que es mantindrà com a malaltia endèmica, igual que la grip, mutant any rere any. Això pot implicar la necessitat de vacunar a la població cada any o, com a mínim, els col·lectius més vulnerables, de la mateixa manera que es fa amb la grip.

Uns 630 calellencs s’han vist afectats per la cinquena onada de la pandèmia, el que representa un 3% dels habitants de Calella. Aquesta darrera onada ha sigut més contagiosa però menys mortífera, una conseqüència que es pot relacionar directament amb l’efectivitat de les vacunes i la quantitat de gent que ja s’ha inoculat: gairebé un 70% dels calellencs tenen ja la pauta completa.

A Calella, els més escèptics a vacunar-se són els més joves, especialment la franja de 25 a 29 anys. En el cas del col·lectiu menor d’edat també hi ha un cert retard en la vacunació, però no és significatiu tenint en compte que va ser l’última franja que es va obrir i que hi ha hagut les vacances pel mig, moment en el que molta gent ha decidit esperar per marxar de viatge. També hi ha una certa disminució de vacunats en la franja de 60 a 69 anys, casualment els únics que rebien el vaccí d’AstraZeneca, qüestionat per provocar trombosi.

A nivell de Catalunya, les dades epidemiològiques també continuen millorant. Actualment es detecten uns 4.000 casos setmanals de COVID-19, mentre que en el pic de la cinquena onada es van arribar a superar els 50.000 positius setmanals. Els hospitals catalans atenen unes 700 persones, de les quals 270 estan ingressades a les unitats de cures intensives (UCI). L’índex de rebrot es troba als nivells previs a l’inici d’aquesta onada.

X