Nervis i il·lusió en el segon curs que arrenca amb COVID-19

  • Primer dia de curs a una classe de l'Escola Pia
  • Motxilles preparades, llibres a punt, sona la campana. Les escoles calellenques comencen avui un nou curs.

2021-09-13T11:56:32+01:00 13/09/2021|

Ha arribat el dia oficial de tornada a la rutina. Nens, nenes i joves comencen avui les classes després de dos mesos i mig de vacances d’estiu. Es tracta del segon curs que comença amb pandèmia, però el tercer que es veu afectat per la COVID-19, i a l’aire queda si es podran mantenir les escoles obertes igual que l’any passat. Uns 3.800 alumnes trepitgen de nou els centres educatius calellencs, gairebé 1.600.000 arreu de Catalunya.

Els cinc centres calellencs s’han tornat a omplir de vida. Són l’Escola Pia, l’institut Bisbe Sivilla, La Minerva, El Far i el Freta.

Els estudiants que canvien d’etapa són els que estan més nerviosos, tot i que les ganes de tornar a veure als amics s’imposen. Poc abans que soni la campana, mentre esperen que els centres obrin les portes, abraçades i somriures en la majoria dels casos tapats per la mascareta. Tenen ganes de sortir al pati, de tornar a anar d’excursió i de colònies. Però fer deures, matinar o estudiar no els fa tanta gràcia, especialment als més grans, quan el temari es complica.

La incertesa per la pandèmia encara es manté, però es respira un ambient més tranquil després d’haver superat amb força èxit el curs passat. A grans trets, es mantenen les mesures vigents anti-Covid per evitar els contagis: la mascareta és obligatòria a partir dels 6 anys durant els primers mesos, fins que Salut digui el contrari. Només se la poden treure per jugar al pati amb el grup bombolla. Si juguen amb altres nens i nenes, hauran de portar-la posada.

La novetat és que els estudiants de secundària i batxillerat que estiguin vacunats no hauran de fer quarantena si són contactes estrets. Més del 35% dels calellencs d’entre 12 i 14 anys estan vacunats i la xifra passa del 60% en el cas dels 15 als 19.

Els pares i mares també han pogut tornar a entrar a les escoles, sobretot pel que fa a les famílies de P-3, que comencen el “cole” per primera vegada i fan una primera etapa d’acompanyament als seus fills.

Hi ha un màxim de 25 alumnes per aula a infantil, 27 a primària i 30 a secundària. A nivell de Catalunya, s’han contractat més mestres i professors tot i que hi ha menys alumnes.

X