Twitter s’acarnissa amb l’alcaldessa per la seva condemna als xiulets a Oriol Junqueras

  • Gairebé 800 comentaris critiquen les paraules de Candini i la postura de Junqueras

  • L'alcaldessa Candini durant la seva intervenció a l'acte de la Diada. (Foto: @calellaesmes)
2021-09-13T12:55:09+01:00 13/09/2021|

Crítica ferotge dels usuaris de Twitter cap a l’alcaldessa, Montserrat Candini. El motiu és la publicació d’uns segons de la seva intervenció durant l’acte institucional de la Diada de Catalunya a Calella, en els que condemnava els xiulets a l’exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, durant l’ofrena floral la vetlla de l’11-S. Candini es preguntava què havia passat perquè xiulessin a un home que “havia estat a la presó per defensar la llibertat” i si aquest era “l’ADN de la catalanitat”.

Les paraules de l’alcaldessa no han agradat a la xarxa, que s’ha bolcat a criticar tant a la mateixa Candini com a Junqueras. La majoria dels comentaris acusen a l’exvicepresident d’haver deixat perdre la independència, d’haver pactat amb l’Estat espanyol i de “no defensar els represaliats anònims”. També titllen a Candini de “tieta del processisme” i de fer xantatge emocional.

El tuit s’ha fet viral i ja acumula gairebé 800 comentaris, 300 comparticions i més de 400 m’agrada. Tot i que l’alcaldessa ha respost alguns dels missatges, la quantitat de comentaris que han aparegut en les últimes hores ha sobrepassat la seva capacitat de reacció.

Molts dels usuaris asseguren sentir-se “traïts” per l’elecció de Junqueras de la via del diàleg, entenent que ha abandonat el camí cap a la independència i que s’ha desentès de les persones que han sortit als carrers per defensar la República Catalana.

Diversos dels usuaris que han dit la seva asseguren ser alguns dels encausats per les protestes que s’han succeït des del referèndum de l’1-O i lamenten que no han rebut suport i que també és possible que hagin d’anar a presó per defensar la “República Catalana”. De fet, es queixen que la Generalitat forma part de l’acusació.

L’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, també ha criticat les persones que van xiular als líders polítics. En la mateixa línia que Candini, Forcadell va declarar a RAC1 que es preguntava “amb quina autoritat moral aquestes persones diuen això a una persona que ha estat a la presó”, assegurant que la va “entristir moltíssim” que li diguessin “paraules tan dures a una persona que s’ho ha jugat tot pel país”. Per la seva banda, Oriol Junqueras ha assegurat que tornaria a la presó per tal d’aconseguir la independència de Catalunya.

X