Torna la felicitat a les residències calellenques

  • Abraçades i petons: torna la vitamina que dona vida a la gent gran
  • El contacte físic, molt important per la salut mental, es pot recuperar des d’aquesta setmana a les residències calellenques.

2021-09-16T12:31:07+01:0016/09/2021|

La pandèmia ha tingut conseqüències econòmiques, socials i sanitàries, però també mentals. Molta gent ha patit angoixa o incertesa, també soledat. I en el cas dels residents en centres de gent gran de Calella, a això se li suma que han estat molt de temps sense veure als seus familiars per les mesures sanitàries de contenció de la COVID-19. Quan per fi es van permetre les visites, els protocols marcaven que havien de ser amb distància i amb mascareta. Des d’aquesta setmana, però, poden recuperar les abraçades i petons, torna la felicitat per la gent gran.

La Generalitat ha permès de nou el contacte físic entre visitants i residents, vetat des de l’esclat de la pandèmia. Un gest tan senzill com donar la mà al pare, la mare, l’avi o l’àvia havia quedat prohibit. Una visita a través d’un vidre, o amb una taula de distància, no era el mateix que sentir la proximitat dels éssers estimats.

Des de les residències calellenques valoren molt positivament aquest canvi. “Estem molt contents, esperem que les dades epidemiològiques es mantinguin”, comenten des de la residència Lantus. Les seves visites es fan a l’aire lliure per tal que hi hagi suficient ventilació i per aprofitar el bon temps de l’estiu.

Des de la residència Mar i Sol expliquen que “segueixen els protocols que marca el departament de Salut” i que ja han informat dels canvis als familiars dels seus residents.

Els avis i àvies que han patit la COVID-19 s’han vist sotmesos a un doble confinament: sols a les seves habitacions i sense poder veure a les seves famílies.

El nou protocol manté la cita prèvia i el registre diari de visites en cas que calgui fer un rastreig per positius de coronavirus. Es recomana que no se superin els tres visitants per resident, tot i que no ho obliga.

A més, es recuperen tot tipus de sortides, entre elles la possibilitat que puguin passar períodes llargs de temps fora dels centres. Si hi passen més de tres setmanes, el resident s’haurà de fer una PCR a la tornada, si són menys dies no caldrà fer test ni quarantena. Tampoc caldrà que els residents vacunats es confinin si són contactes estrets d’un positiu. Més d’un 94% de la gent que viu en geriàtrics calellencs ja està vacunada i ara s’està estudiant que rebin la tercera dosi.

Comparteix el contingut!

Go to Top