El Maresme crearà una borsa comarcal de policies locals

  • Agents de la Policia Local de Calella fent tasques de patrullatge
  • Els ajuntaments podran cobrir baixes d’agents de Policia Local ràpidament o contractar-ne de reforç de forma més àgil un cop estigui activada la borsa.

2021-09-17T12:49:40+01:0017/09/2021|

El Consell Comarcal del Maresme (CCM) i el Departament d’Interior han acordat posar en marxa una borsa comarcal d’agents de Policia Local. L’objectiu és que els ajuntaments puguin cobrir ràpidament les baixes d’agents policials i agilitzar la contractació de nous efectius per períodes en els que es necessiten reforços, com pot ser la temporada d’estiu quan la població s’incrementa per l’arribada dels turistes.

La intenció de les dues administracions és tenir enllestida la tramitació abans de finalitzar l’any. Un cop es tiri endavant, el CCM durà a terme un procés de selecció de policies locals sota la supervisió d’Interior. Els aspirants que superin les proves formaran part d’una borsa de personal que estarà a disposició dels ajuntaments.

Segons l’organisme comarcal, es tracta d’un projecte pioner a Catalunya que “ajudarà els municipis a millorar la seguretat ciutadana”, segons el conseller delegat de Serveis als Municipis, Andreu Bosch. Ha explicat que en els propers dies s’informarà a les alcaldies del Maresme sobre com poden adherir-se, confiant que estigui en funcionament l’estiu vinent.

En aquests moments s’està acabant de definir el conveni que implicarà diverses administracions: el Consell Comarcal, la Direcció General d’Administració de Seguretat, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i els ajuntaments adherits. També s’estan perfilant les bases que regiran les proves de selecció de personal per tal d’activar-les durant el segon trimestre de l’any vinent.

L’Ajuntament de Calella té borses de treball locals per dos rangs de Policia Local, agents i caporals, creades aquest mateix estiu. Quatre persones van superar totes les proves per formar part de la borsa de caporal i dotze per la d’agents, a falta de fer el reconeixement mèdic.

Comparteix el contingut!

Go to Top