La calellenca víctima de phishing acaba pagant el deute impropi per sortir de la llista de morosos

  • El phishing és la suplantació de la identitat per adquirir serveis en nom d'un altre
  • Un estafador va demanar un crèdit de 6.400 euros en nom d’una calellenca i finalment aquesta ha hagut de pagar uns 10.000 euros per tornar el préstec i els interessos dos anys després.

2021-09-18T18:46:35+01:0018/09/2021|

Té només 25 anys, però la Judith Marin ja en porta dos lluitant contra un estafador anònim i contra una poderosa entitat bancària, CaixaBank. Com va explicar CALELLA COMUNICACIÓ al setembre de 2019, va ser víctima de phishing, una tècnica que consisteix en la suplantació de la identitat d’una persona per accedir als serveis disponibles per internet en el seu nom. El ciberdelinqüent va aconseguir entrar a l’ordinador de la Judith i va demanar un crèdit des del seu compte, a més de fer alguna transferència de diners.

L’estafador es va fer passar per treballador de Microsoft i la va trucar per avisar-la que tenia un virus a l’ordinador i que calia eliminar-lo. La va enganyar per tal d’accedir al seu ordinador remotament i, mentre li mostrava gràfics d’antivirus, va copiar les seves dades personals i la targeta de codis de la seva entitat bancària. La policia creu que l’estafador pot estar a Itàlia, tot i que no en tenen la certesa.

Des de l’oficina de Caixabank de Calella no li van posar les coses fàcils; al contrari. Es queixa del tracte rebut des del primer moment en el que va anar a denunciar els fets i que no li han facilitat ni tan sols el poder pagar els diners del crèdit que havien demanat en nom seu i els interessos, ja que havien venut el deute.

Les empreses venen el deute dels seus clients per tal de recuperar liquiditat de forma ràpida. Aquest deute passa a ser d’una empresa especialitzada en efectuar el cobrament que ho intenta per totes les vies.

La van inscriure al registre de morosos, pel que denuncia haver rebut correus electrònics, cartes i trucades a hores intempestives, sempre reclamant-li els diners. “Un assetjament constant”, lamenta la Judith, que vivia amb la por que la perseguissin també pel carrer. Després de pagar uns 10.000 euros del crèdit, els interessos d’aquest i els interessos de demora, tots ells elevadíssims, finalment ha aconseguit sortir de la llista de morosos ASNEF.

Una petita fita dins del llarg recorregut judicial que encara li queda, ja que va presentar denúncia als Mossos d’Esquadra i té l’esperança de poder arribar a recuperar els diners en algun moment.

Comparteix el contingut!

Go to Top