El Maresme pateix 22 incendis durant l’estiu

  • L'ADF Alt Maresme va col·laborar en l'extinció de l'incendi entre Lloret i Tossa
  • Fins al 12 de setembre, a Catalunya hi ha hagut 539 incendis i s’han cremat unes 3.011 hectàrees. L’any 2019, hi va haver uns 500 incendis, però es van cremar el doble d’hectàrees, unes 6.000.

  • Segons les dades registrades de la Diputació de Barcelona, des del 18 de juny fins a l’1 de setembre, a les comarques barcelonines s’han registrat 244 incendis forestals que han afectat una superfície total de 1.973,5 ha, una superfície que és la tercera més alta de la sèrie des de l’any 1996.

2021-09-19T09:26:32+01:0019/09/2021|

La campanya forestal d’aquest any s’ha desenvolupat amb unes condicions molt diferents a les de l’any passat. Es preveia un estiu molt complicat per l’alt risc d’incendi, la sequera i la calor, però s’ha tancat millor del que s’esperava. Aquest estiu podria haver estat molt perillós als boscos per la sequera i les temperatures extremes, però per sort no ha estat així.

En dades generals, a la nostra comarca s’ha extingit 22 incendis, 10 dels quals a la zona d’actuació de l’ADF Alt Maresme: Calella (1), Pineda (1), Malgrat (1), Palafolls (4) i Tordera (3) cap d’ells sense arribar a l’hectàrea afectada.

Des de l’ADF Alt Maresme han actuat en 10 focs, el més important entre Lloret i Tossa, el 13 de juliol, on es van cremar 6 hectàrees.

Al Maresme, la temporada s’ha caracteritzat per dos períodes ben marcats. El primer, als volts de Sant Joan, amb nombrosos incendis, sobretot a l’Alt Maresme, la gran majoria relacionats amb activitats lúdiques. El foc més destacable va ser el del dia 24 de juny a Argentona, amb una afectació d’unes 13 hectàrees.

El segon període ha estat més tranquil pel que fa a incendis i determinat per l’estat d’alt risc d’incendi generalitzat, amb un descens d’aquest a principis d’agost gràcies a l’entrada de pluges.

El Maresme és la comarca de la demarcació de Barcelona on més deficiències en línies elèctriques s’han detectat i la segona on més dissuasions de conductes de risc s’han produït, destacant els 27 casos d’eines professionals generadores de guspires. 

A Calella s’han detectat cinc línies elèctriques deficients i un abocament inflamable. També s’han observat incidències en una infraestructura i s’ha hagut de desallotjar una acampada no autoritzada.

Comparteix el contingut!

Go to Top