ELECCIONS MUNICIPALS 2023

Candini acapara el nom de Junts per Calella

  • Montserrat Candini a l'acte de la Diada de Catalunya
  • En aquests moments, conviuen a la nostra ciutat dos partits Junts per Calella. Un té representació al consistori, mentre que l’altre no per haver-se format aquest mateix any. Un té cognom, l’altre no. Un és més proper a la ideologia de dretes, l’altre s’acosta més a l’esquerra. Però només un té registrat el nom.

2021-09-22T12:10:02+01:0022/09/2021|

A l’Oficina Española de Patentes y Marcas hi consten dues entrades amb el nom del partit que tenen una petita diferència: una té espais entre les diferents paraules i a l’altre se’ls han menjat, és a dir, el nom registrat és “JuntsperCalella”. Els propietaris d’aquestes marques són l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i el seu marit, Jordi Piqué, respectivament.

Piqué va ser el primer en registrar el nom. Ho va fer abans de les eleccions municipals del 2019, en les que Candini va encapçalar la candidatura de Junts per Calella. El va sol·licitar, concretament, el 3 de maig del 2018. Curiosament, el logotip mostra el nom d’un altre partit en majúscules: “juntspERCalella”.

Més endavant, el partit que lidera l’alcaldessa va virar modificant el nom a Partit Demòcrata – Junts per Calella. Així és com es presenten ara a les xarxes socials i com se’ls va anunciar a l’acte institucional de la Diada de Catalunya, el primer acte que es va celebrar obert al públic després de la pandèmia. Aquest canvi es va produir després que Candini es posicionés a favor del PDeCAT, tancant la llista nacional del partit per les eleccions del 14-F, arrossegant també a alguns dels seus regidors, com Montserrat Mateu, d’Educació, o Ramon Llamazares, de Política Social.

Malgrat aquest canvi en el nom, Candini va registrar el 3 de setembre de 2020 la marca “Junts per Calella” amb el mateix logotip amb el que el seu partit es presentava a les eleccions municipals.

Aquest moviment pot respondre a la mateixa estratègia que estan seguint altres alcaldes del PDeCAT catalans: la de registrar les sigles de Junts per evitar llistes alternatives. Ho han fet l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat; Marc Castells, d’Igualada; Xavier Fonollosa, de Martorell; Pere Regull, de Vilafranca del Penedès; Josep Llopart, de Piera; o Jordi Masquef, de Figueres.

A Calella, però, s’ha constituït aquest mateix estiu la secció local de Junts, diferenciada del partit que lidera Candini, i ja ha anunciat la seva voluntat de presentar-se a les eleccions municipals del 2023. Tant el coordinador de l’executiva local, Josep Puig, com la persona que es va erigir com a portaveu a l’acte de la Diada, Josep Grima, són afins a Candini, en tant que van formar part de la seva candidatura al 2019, com a número 13 i com a suplent respectivament. Això podria obrir la porta a una coalició de les dues formacions, ja que Candini ha assegurat que no es tornarà a presentar i cap dels dos partits han anunciat encara un cap de llista.

També podrien optar per presentar candidatures separades i que Junts aposti per una altra fórmula en el nom, com “Junts Calella”, “Junts x Calella” o “Junts per Catalunya – Calella”. El coordinador de Junts ha explicat que encara no s’ho han plantejat però que totes les opcions estan obertes. A nivell comarcal, Junts es vol distanciar del PDeCAT, però Calella pot ser un oasi.

Les dues formacions han celebrat aquest cap de setmana trobades nacionals escalfant motors per les eleccions municipals del 2023. Candini va ser una de les ponents a l’acte del PDeCAT, mentre que representants de Junts Calella van assistir al primer Consell Nacional del partit.

Junts també ha organitzat una trobada a Calella, el primer acte propi del partit, amb l’advocat i diputat de Junts per Catalunya, Jaume Alonso-Cuevillas, qui ha parlat sobre com va ser el moment en el que els consellers del govern encapçalat per Carles Puigdemont van anar cap a Madrid abans de ser empresonats i l’exili de la resta de membres de l’executiu català.

“Ménage à trois” a Pineda

En una situació complicada que pot confondre a la ciutadania, al municipi veí de Pineda de Mar encara s’hi suma un tercer partit: Esquerra Republicana. El seu nom complet és Esquerra Republicana de Catalunya – Junts per Pineda – Acord Municipal. Un ball de noms i de sigles que bé caldrà que especifiquin perquè els votants puguin distingir els diferents partits.

Comparteix el contingut!

Go to Top