La llei de l’eutanàsia, a debat

  • L'eutanàsia és la mort assistida a pacients amb malalties en fase terminal
2021-10-04T08:53:43+01:0004/10/2021|

L’Associació de Facultatius Sèniors de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) i la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau han organitzat una taula rodona titulada “Quina bona mort volem?”, en la que es debatrà al voltant de la llei espanyola de l’eutanàsia, que va entrar en vigor el passat mes de juny.

Els ponents són persones de diferents àmbits que poden aportar diverses perspectives. Hi participen el metge Narcís Cortada, l’antropòleg Josep Maria Fericgla, el teòleg Gaspar Mora i el jurista Jordi Salbanyà, tot plegat moderat per la metgessa Núria Masnou.

Can Saleta és el lloc escollit per la taula rodona, que tindrà lloc aquest dijous 7 d’octubre a les 20h a l’auditori.

La llei ha significat un pas endavant en la dignificació de la mort de les persones amb malalties en fase terminal. Tot i així, el procediment és complex i es pot allargar entre 30 i 40 dies, amb la possibilitat de desistir en qualsevol moment i que el procés sigui rebutjat. Només poden demanar la mort assistida els majors d’edat, a diferència d’altres països europeus on els menors també s’hi poden acollir.

No tothom està d’acord amb aquesta llei, de fet, el PP i Vox van presentar recursos d’inconstitucionalitat que el Tribunal Constitucional haurà d’estudiar. De moment, però, la llei està en vigor.

Comparteix el contingut!

Go to Top