L’Espai Jove acull una xerrada sobre la prevenció del suïcidi

  • El 43% dels joves amb malalties mentals són per ansietat i depressió
2021-10-06T08:47:06+01:0006/10/2021|

El suïcidi és un tema tabú del qual molta gent no s’atreveix a parlar, malgrat ser la primera causa de mort juvenil no natural a Catalunya, per davant dels accidents de trànsit. Arran de la pandèmia, les temptatives de treure’s la vida han augmentat un 27% entre la gent jove. A més, segons l’informe anual d’Unicef, hi ha 166 milions d’infants i joves d’entre 10 i 19 anys amb malalties mentals al món, dels quals un 43% tenen ansietat i depressió, sentiments que poden portar a tenir pensaments suïcides. La pregunta que sobrevola i que els experts sanitaris i socioculturals urgeixen és: es pot prevenir?

L’Espai Jove es convertirà aquest dijous en un punt de reflexió sobre aquesta qüestió amb una xerrada sobre la prevenció del suïcidi. Es farà a les 18h i és gratuïta, només cal inscriure’s per reservar plaça. Es pot fer per tres vies: a través d’Instagram al perfil @calellajove, enviant un WhatsApp al telèfon 663348717 o un correu electrònic a aj035.joventut@calella.cat.

A la xerrada es poden donar eines per saber identificar els sentiments negatius que poden desenvolupar en pensaments suïcides, de tal manera que els joves puguin reconèixer-ho tant en ells mateixos com en els seus amics.

Comparteix el contingut!

Go to Top