Convoquen una apagada i una cassolada contra el preu de la llum per avui divendres

2021-10-08T13:00:11+01:0008/10/2021|

“Desconnecta de les elèctriques” és el lema de l’apagada de la llum convocada per aquesta nit en contra del preu de la llum, que pràcticament a diari supera rècords històrics. Els convocants són els partits polítics de Catalunya, el País Basc i València, amb el suport d’una trentena d’entitats socials, que també proposen fer una cassolada per evidenciar el rebuig ciutadà contra les pujades indiscriminades de la llum. Ahir dijous, de 20h a 21h, el preu del megawatt va fregar els 320 euros, cinc vegades el preu de l’import del mateix dia de l’any passat.

L’apagada i la cassolada estan previstes per avui divendres a la nit de 22h a 22:30h per protestar contra l’enriquiment de les elèctriques i l’empobriment de la ciutadania i, alhora, reclamar la “sobirania energètica”. Denuncien que es tracta d’una “estafa generada i permesa pel PP i pel PSOE” i que el “govern espanyol deixa milers de llars vulnerables a les fosques amb el canvi de tarifa de la llum”.

L’encariment constant de la factura de la llum està provocat bàsicament per dos factors: la pujada de l’import que paguen les empreses a Europa per emetre CO2, que ha crescut fins al 100 % en els últims mesos, i l’augment del preu del gas al mercat internacional.

Comparteix el contingut!

Go to Top