Dos castanyers: la tradició calellenca de tardor es duplica

  • Enguany hi ha dos castanyers: al carrer Església i a la Riera Capaspre
2021-10-10T17:55:26+01:0010/10/2021|

Fa més de 20 anys que l’Albert Puig munta una parada de castanyes a Calella. Cada octubre se’l pot trobar al carrer Església, a la cantonada amb Cervantes, per les tardes. És la forma d’anunciar als calellencs que arriba la tardor, una tradició que té el seu punt àlgid per la Castanyada i per Tots Sants. Aquests, explica, són els dies que més castanyes pot arribar a vendre. Tot i que pels dies festius, com aquest pont del Pilar, també pot arribar a esgotar la quantitat que prepara. En un dia normal pot vendre uns 30kg, però pot arribar a fer uns 50 kg. En tota, durant el mes d’octubre ven 1.000 kg.

Aquest any no està sol venent castanyes a Calella: a la Riera Capaspre, a tocar de la carretera, s’ha instal·lat per primera vegada una parada amb un cridaner cartell que el corona com “el rei de la castanya”. Tot i ser nous a Calella, fa anys que venen aquesta fruita seca a altres municipis de Catalunya, com Vilanova i la Geltrú. A la nostra ciutat tenen previst estar durant els mesos d’octubre i novembre, per després anar cap a Girona. A més de castanyes, també fan moniatos al foc.

Cada una de les parades estan a un punt de la ciutat. Una tradició que aquest any duplica per abastir de castanyes a tot Calella, un fruit amb un alt valor energètic, ric en vitamines i baix en greixos.

L’Albert explica que un dels secrets per coure les castanyes és la llenya, que ha de ser bona. Ell mateix és qui la prepara. A l’hora de torrar-les, cal paciència i anar-les remenant perquè no es cremin. Els seus clients no són només de Calella, sinó que també venen d’altres municipis per poder tastar les seves castanyes.

L’any passat, Calella no va tenir cap parada de castanyes a causa de la pandèmia, un fet que s’intenta enguany suplir amb dues.

Comparteix el contingut!

Go to Top