Mor Omar Camara, activista pels drets de les persones negres vinculat a Calella

  • Omar Camara i Angelina Bonet en un viatge amb l'ONG calellenca Acció Solidària Sense Fronteres
2021-10-10T10:24:30+01:0010/10/2021|

Omar Camara, calellenc d’adopció però gambià de naixement, ha mort després d’una vida d’activisme i solidaritat, treball i dedicació. Va ser un dels fundadors d’Acció Solidària Sense Fronteres, ONG calellenca amb la que viatjava a Gàmbia a portar material pels hospitals i les escoles, i president de l’associació africana Moussa Molo, també de Calella.

L’Omar no va néixer aquí, sinó a Julangel, a Gàmbia, però ell sempre reivindicava que era d’aquí. Va venir l’any 1979 buscant una vida millor i, un cop establert, va fer de pont entre administracions, entitats culturals i immigrants. Era activista pels drets de les persones negres que venien fugint de la misèria del seu país, igual que ell. Sempre li agradava explicar l’experiència positiva de tots els que s’integraven a la societat catalana, alhora que reivindicava que havien de tenir els mateixos drets en tant que complien amb els mateixos deures i es queixava de les dificultats per legalitzar els papers.

Va ser l’encarregat de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Calella, tot i que ja estava jubilat. Sempre amb un somriure a la boca, l’Omar estimava Calella però tenia el cor al seu país natal, on hi anava sempre que podia a visitar la família i portar material.

Comparteix el contingut!

Go to Top