ATUR

La taxa d’atur s’estanca a Calella durant el mes de setembre

  • L'oficina de Pineda de Mar concentra els serveis del SOC i del SEPE, essencials per les persones aturades
  • Vuit persones han sortit de les llistes de demandants d’ocupació a Calella, en un mes pràcticament sense canvis.

2021-10-11T09:58:35+01:0011/10/2021|

El mes de setembre ha deixat 1.116 persones aturades a Calella, vuit menys que a l’agost. La població aturada representa el 12,75% del total de calellencs, una xifra que no arriba als nivells prepandèmia -al setembre del 2019 la taxa d’atur era de l’11,10%- però que suposa una diferència abismal respecte l’any passat, en plena crisi sanitària, quan la desocupació era un 25,10% més elevada.

Setembre és habitualment un mes d’impàs, representa la transició entre l’estiu, en el que l’atur baixa per l’augment del turisme, que fa obrir hotels i contractar més personal a la restauració i als comerços de les zones més turístiques, i la tardor, quan tanquen els allotjaments i els contractes temporals acaben.

Per tant, malgrat aquest estancament mensual, es preveu que l’atur pugi de nou properament, seguint el cicle estacional de la desocupació a la nostra zona.

Al Maresme, 23.780 persones han acabat el mes de setembre inscrites com a demandants d’ocupació, 479 menys que el mes anterior però 5.901 menys que durant el mateix període de 2020. L’atur maresmenc es caracteritza per una elevada feminització, un important pes de l’atur de llarga durada (més de 12 mesos sense feina) i de molt llarga durada (més de 24 mesos), amb una concentració de la desocupació en les persones majors de 45 anys.

Tots els sectors econòmics han registrat baixades de la desocupació, encapçalats per la indústria i seguit de la construcció, els serveis i, per últim, l’agricultura.

Al nostre voltant, l’atur ha augmentat en 40 persones a Pineda de Mar, també a Santa Susanna (+16) i a Malgrat de Mar (+46) però ha baixat lleugerament a Sant Pol de Mar (-4) i a Canet de Mar (-34).

Comparteix el contingut!

Go to Top