L’Hospital de Calella està lliure de pacients covid després de més d’un any

  • Un any i tres mesos després, l'Hospital no atén pacients covid
2021-10-11T17:14:42+01:0011/10/2021|

Bones notícies a l’Hospital Sant Jaume: després de més d’un any, torna a estar lliure de pacients covid en haver donat l’alta a l’última persona que quedava ingressada. Aquesta situació no es donava des de juliol del 2020, després de la primera onada de la COVID-19. De fet, en tota la pandèmia només en tres ocasions el centre sanitari ha estat lliure de coronavirus: els dies 8 i 25 de juny i el dia 6 de juliol, tots ells de l’any passat.

En total, l’Hospital ha tingut 948 persones ingressades amb COVID-19. El pic es va produir a principis de febrer del 2021, amb 44 pacients simultanis, durant la tercera onada. La majoria dels pacients s’han recuperat de la malaltia, 728 han rebut l’alta, però 132 persones han mort a causa de les complicacions derivades del virus. 90 pacients han hagut de ser traslladats a altres centres hospitalaris, molts d’ells perquè requerien d’unes cures que l’Hospital de Calella no podia donar per no tenir UCI.

El següent gràfic mostra l’evolució de la pandèmia al Sant Jaume. Es poden veure quatre onades ben diferenciades, amb nivells elevats de pacients ingressats amb coronavirus, però una d’elles, la quarta, queda més diluïda, tot i que va ser la més llarga.

L’última onada va començar a principis de juliol després que confluïssin dues condicions: l’augment de la sociabilitat per la revetlla de Sant Joan i l’obertura de l’oci nocturn, amb el seu moment àlgid entre juliol i agost. Durant el mes de setembre ja remetia i actualment ens trobem en uns nivells molt baixos, que han propiciat la flexibilització de les mesures de contenció.

El fet que l’Hospital ja no tingui pacients covid demostra la tendència a la baixa de la pandèmia a tots els àmbits, malgrat encara es detecta algun cas esporàdic de COVID-19 a la ciutat. En els últims 7 dies s’han diagnosticat 4 casos positius, mentre que en els últims 14 dies la xifra puja una mica més, fins als 7.

L’índex de risc de brot és de 39,33 punts, pintant el mapa de Calella de color verd, tot i que la nota negativa és la taxa de reproducció de l’epidèmia, que passa del límit de l’1 que indica que la pandèmia creix. Concretament, se situa en l’1,07.

Les escoles de Calella estan tenint un curs més tranquil després que l’anterior es caracteritzés per classes confinades. En aquests moments, només un centre educatiu, La Minerva, té un grup de 26 persones aïllat per dos positius en els darrers 10 dies, un alumna i un professor o membre del personal de l’escola.

Comparteix el contingut!

Go to Top