COVID-19

Només un grup ha hagut de confinar-se durant aquest inici de curs escolar

  • 10 alumnes positius en un mes, una tercera part menys que el curs passat

  • Hi ha més afectació en els docents enguany que l’any passat

  • Una classe de l'escola La Minerva utilitzant la pantalla digital. (Foto: @escolaminerva)
  • Mentre el curs 20-21 es van haver de confinar cinc grups educatius durant el primer mes, enguany només se n’ha hagut d’aïllar un.

2021-10-12T17:36:03+01:0012/10/2021|

Les escoles de Calella han viscut un inici de curs més tranquil que l’any passat pel que fa a les incidències derivades de la COVID-19. Durant el primer mes de curs del 2020, els centres educatius van haver de confinar 5 grups bombolla per algun cas positiu de coronavirus, mentre que durant el primer mes del 2021 només s’ha hagut d’aïllar un grup a l’escola La Minerva, va ser durant la setmana passada i ha afectat 23 alumnes i 3 professors. Les escoles informen diàriament al Departament d’Ensenyament dels alumnes, grups i personal confinat degut a la pandèmia.

A hores d’ara, Pineda de Mar té un grup confinat a la llar d’infants Marinada i un altre a l’escola Aloc, en total són 40 alumnes i 3 docents afectats. Al Maresme també hi ha una altra escola amb grups aïllats: l’escola Anxaneta, de Mataró, que té 3 classes de 67 alumnes i 7 docents en quarantena.

En el nombre d’alumnes positius també hi ha diferència, tot i que més reduïda. En el primer mes de curs de l’any passat es van detectar 15 alumnes positius, enguany la xifra ha baixat a 10. L’Escola Freta ha detectat 4 positius; La Minerva, 3; el Bisbe Sivilla, 2; i l’Escola Pia, 1. 

El fet que s’hagin registrat 10 casos de COVID-19 però només un grup hagi estat confinat respon a la mesura que Salut incorporava aquest curs pels estudiants vacunats, que els permetia continuar fent classe amb normalitat tot i que un company hagués estat diagnosticat com a positiu. De fet, la majoria de casos s’han donat a instituts o escoles que també ofereixen estudis d’ESO i Batxillerat, amb edat suficient per vacunar-se.

Qui decideix si una classe s’ha de confinar és la infermera referent covid de les escoles, coneguda com a RECO. També col·labora en els cribratges a les escoles, en l’estudi dels contactes estrets i comuniquen els casos sospitosos i confirmats tant a la direcció dels centres educatius com a vigilància epidemiològica.

La vacunació amb pauta completa dels més joves ha propiciat que disminueixin els casos positius. Indirectament, el vaccí també pot haver fet que els més petits tinguin menys possibilitats a contagiar-se gràcies a que la seva família estigui immunitzada. Aquest inici de curs ha coincidit amb les acaballes de la cinquena onada de la pandèmia. Pel moment, els indicadors no fan preveure una sisena onada, però el fi de les mesures restrictives pot comportar rebrots.

Pel que fa al personal dels centres educatius, les dades s’inverteixen: durant el primer mes del curs passat no hi va haver docents ni membres d’administració i serveis positius, però enguany ja se n’han detectat 3, un al Freta, un a La Minerva i un al Bisbe Sivilla.

Comparteix el contingut!

Go to Top